Woningbouw in Wielwijkpark

Woningbouw in Wielwijkpark
vrijdag 23 februari 2018
Gemeenteraad dinsdag 20 februari 2018: Bestemmingsplan 1e Herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Parkrand (Wielwijkpark en Reeweg Zuid) - Jacqueline van den Bergh

Het plan om aan de rand van het Wielwijkpark 15 huizen te bouwen (met zelfbouwkavels) is al oud. Op het terrein van Yilmaz (particulier aan de Reeweg Zuid) komen 5 huizen en op de locatie van het volkstuinencomplex De Vrije Tuinder zouden ook nog eens 5 woningen komen. Door de crisis is het in de ijskast gezet. Nu de crisis voorbij is en er grote behoefte is aan woningen (betaalbaar en duur) wil de gemeente uitvoering gaan geven aan het plan. Het Bestemmingsplan moet hiervoor worden gewijzigd.

De afspraak is om de opbrengst van de woningen te gebruiken voor de vernieuwing van Wielwijk (“Wielwijk, Sterk en Weerbaar”). De Trompweg wordt verlegd naar langs de A16 (flats worden langs de A16 gesloopt) en de huidige Trompweg wordt een mooi groen gebied, een forse verruiming van het park. Er moeten voldoende betaalbare woningen weer terugkomen, vindt de PvdA.

PvdA is accoord met woningbouw, wel met de opmerking om zoveel mogelijk bestaand groen te behouden. Maar voor de toegangsweg willen we andere varianten verder uitgewerkt zien om daar later over te besluiten. De route via Reeweg Zuid en via 2 kleine laantjes vinden wij niet zo geschikt. De PvdA is ook volledig verrast door het feit dat blijkbaar direct omwonenden van het Park niet meegenomen zijn in de discussie over de nieuwe ontwikkelingen. Dat vinden wij heel vreemd. Een goede comminicatie over de plannen is toch de basis. Bewoners van Watersteyn wisten blijkbaar van niets. De bewoners van Dordtse Hout en Reeweg Zuid eveneens niet.

Met bewoners is niet gecommuniceerd en de financiele opbrengsten van de nieuwe woningen om te investeren in Wielwijk zijn onduidelijk. Over de toegangsroute voor de auto’s naar de woningen in het park en voor het bouwverkeer hebben wij nog vragen. Watersteyn bewoners blijken van niets te weten, en andere alternatieven zijn niet goed onderzocht. Te veel groen moet worden verwijderd om via Reeweg Zuid via de kleine landweggetjes naar de woningen te kunnen rijden per auto. Deze weggetjes moeten worden verbreed. Ook te veel groen bij de nieuwbouw moet worden verwijderd.

Wij vinden dat over deze zaken eerst meer duidelijkheid moet komen. De PvdA denkt dat we wat extra tijd hiervoor moeten nemen om een goed besluit te kunnen nemen. 

BVD zei accoord te gaan, en wil na het besluit alsnog een onderzoek doen naar een alternatieve route. Dat zou dan ook lang duren, maar dan kon er in ieder geval door worden gegaan met het bouwen. De PvdA ziet niet in waarom we niet eerst wat tijd nemen voor het onderzoek, dan daarna besluiten. Dan heb je een mooi totaalbeeld.
Daarbij komt dat wethouder Reynvaan al een snel onderzoek had gedaan, en niet bepaald een voorstander is van een alternatieve toegangsweg via park of via Watersteyn. BVD verkoopt dan ook sprookjes.

Omdat er niet eerst een onderzoek komt naar de alternatieve toegangsweg, heeft de PvdA tegen het nieuwe Bestemmingsplan gestemd.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid