Wie wordt de Lijsttrekker van de PvdA Dordrecht?

Wie wordt de Lijsttrekker van de PvdA Dordrecht?
maandag 3 april 2017

te stellen voor het lijsttrekkerschap van de toekomstige gemeenteraadsfractie.

 

Lijsttrekker voor de PvdA in Dordrecht

De PvdA is een sociaaldemocratische partij. Dat betekent dat we geïnspireerd worden door waarden als democratie, een eerlijke verdeling van kansen, werk en inkomen en duurzaamheid. Die waarden zijn onze leidraad bij het streven naar een goed bestaan voor alle inwoners van Dordrecht. Dordrecht is een oude stad met een rijk verleden, maar ook een moderne stad met nieuwe uitdagingen en complexe, hardnekkige problemen. We zoeken daarom een lijsttrekker met ervaring en enthousiasme, die midden in de Dordtse samenleving staat. Kandidaten moeten lid zijn van de PvdA en bereid zijn om de interne bereidverklaring van de PvdA te ondertekenen.

 

De functie

De lijsttrekker is het gezicht van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en treedt op als aanvoerder van de groep kandidaten. Dat betekent dat de lijsttrekker tijdens de campagne een drieledige rol inneemt:

- de lijsttrekker neemt met visie deel aan maatschappelijke discussies

- de lijsttrekker legt verbinding met kiezers, leden en maatschappelijke organisaties

- de lijsttrekker heeft een coachende rol ten aanzien van de overige kandidaten. Na de ledenraadpleging zal hij/zij het bestuur adviseren over het verkiezingsprogramma.

 

Profiel en competenties

Om deze functie goed te kunnen vervullen, is de PvdA Dordrecht op zoek naar een kandidaat die een teamspeler is, die in staat is fractieleden te stimuleren en tot hun recht te laten komen. We zijn op zoek naar iemand die dit kan en die daarnaast:

- zich laat inspireren door de idealen en waarden van de sociaaldemocratie, onder andere zoals verwoord in Van Waarde

- een duidelijke visie heeft op de Dordtse samenleving voor de lange termijn, met oog voor de uitdagingen in onze stad en de oplossingen daarvoor

- in staat is om zijn of haar standpunt aansprekend en gezaghebbend uit te dragen en een krachtig profiel te geven aan de fractie in de stad

- ervaring heeft in de lokale politiek

- resultaatgericht en effectief is

- een groot netwerk heeft in Dordrecht, of bereid en in staat is dat snel op te bouwen

- betrokkenheid van burgers weet op te roepen, vast te houden en gebruiken

- bereid is om voldoende tijd te investeren (meer dan de overige raadsleden).

 

Praktische informatie

Leden van de PvdA Dordrecht die zich willen kandideren voor deze functie dienen dit voor 27 mei 2017 kenbaar te maken aan de Kandidaatstellingscommissie. Bij vragen over de functie kunt u contact opnemen met Jan Lagendijk, vooritter van de Kandidaatstellingscommissie (tel.nr. 06 - 24 35 88 61)

We vragen van de kandidaten een motivatiebrief en CV (adres Kandidaatstellingsacommissie PvdA Dordrecht, GR 2018, p/a De Waag 41, 3311 BB Dordrecht, of secretarispvdadordrecht@gmail.com).

Vragen over de procedure kunnen ook via dit adres worden gesteld.

Uiterlijk 31 mei 2017 ontvangen kandidaten een bevestiging van hun sollicitatie en een beschrijving van het verdere proces. Gesprekken met kandidaten vinden plaats in juni/juli 2017.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid