Wereld Armoededag: maandag 17 oktober 2016 in de Buitenwacht

Wereld Armoededag: maandag 17 oktober 2016 in de Buitenwacht
maandag 17 oktober 2016

14.45 uur: Inloop met koffie, thee en appeltaart

15.00 uur: Armoede in kaart Drechtsteden. Introductie Platform tegen Armoede Drechtsteden Terugblik op activiteiten en resultaten sociale kalender 2016 Highlights uit Rapport SCP 'Armoede in kaart' Inventariseren van thema's voor de Drechtsteden.

16.00 uur: Bijdrage van de professionals en de maatschappelijke organisaties In groepjes gaan we aan de slag met de gekozen thema's. We halen de kennis boven tafel, gaan op zoek naar wat ons rond dit thema bindt en formuleren rondom het thema een stelling/vraagstuk wat we 's avonds aan tafel met bewoners en politici gaan bespreken.

17.00 uur: Terugkoppeling in de groep: toelichten en aanscherpen stellingen.

17.30 uur: Samenwerken aan Sociaal Offensief tegen armoede: Welkom van de bewoners en politici Introductie van de thema's en stellingen Samenstelling van de groepjes.

18.00 uur: Aan tafel Onder het genot van een heerlijk buffet klaargemaakt door de vrijwilligers van De Buitenwacht gaan bewoners over het thema/stelling in gesprek met de politici. Daarbij hanteert de gespreksleider de presentmethode en dit betekent: er onvoorwaardelijk zijn voor de ander, de relatie staat centraal, niet de problemen van de omgeving door actief te luisteren op basis van gelijkwaardigheid en respect.

19.00 uur: Politici omarmen Sociaal Offensief tegen armoede. Terugkoppeling door de politici van hun bevindingen spreken hun belofte uit over hun bijdrage aan het Sociaal Offensief tegen armoede.

20.00 uur: Afsluiten en na borrelen

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid