Wereld Armoededag - Bijeenkomst in De Buitenwacht

Wereld Armoededag - Bijeenkomst in De Buitenwacht
woensdag 10 oktober 2018
‘ZORGEN VOOR PERSPECTIEF’

Te veel mensen in Dordrecht leven in armoede, een groot deel daarvan in langdurige armoede. Dat is slecht voor de mensen en gezinnen die het betreft, maar ook slecht voor de stad. Want armoede betekent vaak ook slechte gezondheid (zoals geen tandartsenzorg), niet mee kunnen doen en kinderen blijven verstoken van voldoende sport, cultuur, schooluitjes, kunnen geen verjaardag vieren etc. Armoede vergroot ook de eenzaamheid. 
Dat is allemaal niet goed. Armoede moet onze stad uit.

Het Platform tegen Armoede organiseert in De Buitenwacht op woensdag 17 oktober 2018 - op de Wereld Armoededag - een bijeenkomst met politici, ambtenaren, professionals, organisaties en bewoners. Over het bieden van Perspectief. Dat is hard nodig om mee te kunnen doen in de samenleving en mee te tellen.

In februari j.l. was er een verkiezingsdebat in De Buitenwacht over armoedebestrijding. Alle politieke partijen gaven aan dat bestrijden van Armoede de prioriteit is voor de komende jaren. Ook is er een lijst van onderwerpen opgesteld waar men mee aan de slag wil de komende tijd. Hoe staat het nu met die afspraken? 
Zeker voor de PvdA is armoedebestrijding heel belangrijk.

Wethouder Peter Heijkoop komt vertellen over wat de plannen zijn in Den Haag en hoe de situatie is in Dordrecht en Drechtsteden om mensen meer financiele armslag te geven om mee te kunnen doen.

PROGRAMMA

15.00 - 17.00:
Opening door Riet Duykers Voorzitter De Buitenwacht Gesprek met Lokale Platforms tegen Armoede Drechtsteden, professionals en ambtenaren sociaal domein. Wat is de stand van zaken nu t.o.v. bevindingen en afspraken in oktober 2017? 

17.30 - 19.00:
Inleiding van wethouder PETER HEIJKOOP over regeringsbeleid en situatie in Dordrecht en Drechtsteden. Voor bewoners, professionals, ambtenaren en politici.  Tafelgesprekken met maaltijd.

19.00 - 21.30:
Gesprek met politici en bewoners over Armoede in Dordrecht en Drechtsteden. Alle politici zeiden in februari j.l.  dat Armoedebestrijding prioriteit heeft. Ook zijn er onderwerpen genoemd. Wat merken onze bewoners hiervan?
Zie in de bijlage de lijst met onderwerpen die politici belangrijk vinden voor de komende tijd.

Je bent van harte welkom.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid