Warmtenet gaat ons warm houden in de Drechtsteden

Warmtenet gaat ons warm houden in de Drechtsteden
donderdag 6 april 2017
"

huizen. Volgens HVC is er veel potentieel, er is veel restwarmte via diverse bronnen. Op de vraag van de PvdA wat het betekent voor bewoners (moeten wij investeringen doen?) antwoordde HVC dat dit absoluut niet het geval is. De CV ketel wordt weggehaald en er komt een soort kastje voor in de plaats. De radiatoren kunnen gewoon blijven. De oude gasleidingen worden weggehaald. Het concept van helemaal geen gas meer (""all electric"") is niet aan te bevelen, want dat geeft maar zeer lage warmte. Je moet dan veel stoken en heel veel isoleren om je behaaglijk te voelen. Dat is heel duur. Restwarmte is een prima vervanging voor het reguliere gas. En we kunnen het zelf opwekken.

Nieuwbouwhuizen kunnen makkelijk worden aangesloten op het warmtenet. Bij bestaande bouw is dat lastiger. Het is bij de bestaande bouw nog op basis van vrijwilligheid. Dit vanwege het wetsartikel dat er een verplichte gasaansluiting in ieder huis moet zijn.

Voor de PvdA is belangrijk dat:

- het betaal is (grip op de tarieven), want HVC wordt nu een monopolist

- het veilig en betrouwbaar is

- er een scheiding blijft tussen warmtebron (warm water via restwarmte) en electiciteit, dus niet all electrtic

- er een goede planning is met goede communicatie, zodat bewoners weten wanneer zij aan de beurt komen en wat het voor hen betekent

- de consument goed is beschermd

- het een belangrijke plaats krijgt in de Woonvisie

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid