Waarom bleef wethouder vasthouden aan de variant Gat in de Visbrug

Waarom bleef wethouder vasthouden aan de variant Gat in de Visbrug
vrijdag 29 september 2017

voor Cultureel Erfgoed vanwege het gaatje in het hekwerk op de Visbrug. Nu blijkt ineens dat er al lang een negatief advies lag van de Rijksdienst over het Gat en de Trap naar het water op de historische brug. Al vanaf 2015. De Rijksdienst vond het niet passend in een historische omgeving. Dat werd nooit door college verteld aan de gemeenteraad.

 

In aller ijl werd het voorstel met de varianten Visbrug van de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 26 september 2017 gehaald door de wethouder. Met als argument dat het beter is om alleen voorstellen met een positief advies van de Rijksdienst aan de gemeenteraad en aan de stad voor te leggen. Maar dat negatieve advies van de Rijksdienst over het Gat in de Brug blijkt er nu al vanaf 2015 te liggen. En kennelijk was dat geen belemmering om het toch als een kansrijke variant te zien. Dat is wel erg selectief shoppen uit adviezen. Want de Horeca-variant wilde het college niet vanwege het negatieve advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

Er moet duidelijkheid komen, vindt de PvdA, over de hele gang van zaken, en stelt daarom vragen aan het college:

1) Uit berichten kunnen we nu opmaken dat u in 2015 al geweten zou hebben dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed zeer kritisch was op het maken van een gat en een trap naar het water in de Visbrug, een historische plek. U heeft een informatieplicht. Waarom heeft u dit advies niet gedeeld met de Adviescommie/Gemeenteraad waar meerdere malen over deze variant is gesproken?

2) Het lijkt er nu op dat u in het dossier Visbrug niet volledig bent geweest. Ook niet naar de stad toe, waar grote maatschappelijke onrust is ontstaan over de variant Gat in de Brug, terwijl u zegt zoveel waarde te hechten aan de mening van onze burgers. Waarom heeft u zo lang vastgehouden aan de variant Gat in de Brug, terwijl u - naar wij nu begrijpen - geweten zou hebben dat er een negatief advies lag van de Rijksdienst en er grote maatschappelijke onrust was in de stad?

3) U zegt nu dat het slechts een advies was. Maar de Horeca-variant met een gaatje in het hekwerk op de brug werd door u afgewezen omdat er een negatief advies was van diezelfde Rijksdienst. Bent u met ons van mening dat dit selectief shoppen is uit adviezen, en gebruik maken van wat u het beste uitkomt?

4) Op welke momenten heeft de wethouder/gemeente contact gehad met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed over de Visbrug en wat heeft u gedaan met de signalen/adviezen van deze Rijksdienst in relatie tot de varianten Visbrug?

 

Bekijk hier het filmpje van RTV Dordrecht

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid