Vragen aan college over ontbreken verkeershandhaving en 30 km gebieden

Vragen aan college over ontbreken verkeershandhaving en 30 km gebieden
vrijdag 27 januari 2017

kan worden in 30 km gebieden - ook niet met de juiste inrichting. Dat vindt de PVDA absoluut niet gewenst.

Er is altijd verteld dat met de juiste inrichting er gehandhaafd kan worden in 30 km gebieden. Bewoners vragen er ook om. Maar niet dus, hoort de PvdA steeds meer. En als dat echt zo is, dan moeten we opnieuw naar 30 km gebieden kijken, wat inrichting betreft, maar ook hoe toezicht wel geregeld kan worden. Want het kan niet zo zijn dat er nooit meer verkeerscontroles plaatsvinden.

Om dit helder te krijgen, stelt de PvdA het college de volgende vragen:

1) Op verzoek van bewoners en op initiatief van de politiek worden gebieden in de stad aangewezen als 30 km gebieden. In de praktijk blijkt het autoverkeer zich niet zoveel aan te trekken van 30 km borden en zeker niet als de inrichting niet is gewijzigd en er niet wordt gehandhaafd. Is het volgens u inderdaad een probaat en betrouwbaar middel om de verkeersveiligheid te bevorderen en het te hard rijden te voorkomen?

2) De inrichting van 30 km gebieden is belangrijk. Om overlast tegen te gaan en handhaving mogelijk te maken. Hoe kan een goede inrichting te hard rijden daadwerkelijk voorkomen? (Denk bijvoorbeeld aan het versmallen van de autorijbaan, bredere fietsgedeelten, en asfalt te verwisselen voor klinkers.)

3) We ontvangen de laatste tijd echter steeds meer signalen dat - ook met de juiste inrichting - er niet gehandhaafd kan worden, ook al rijden auto's ver boven de 30 km. Bent u met ons van mening dat handhavingsacties nodig zijn om automobilisten in het gareel te houden? Is het inderdaad niet mogelijk om te handhaven in 30 km gebieden - ook niet met de juiste inrichting - omdat hierover wettelijk niets is geregeld?

4) Als dit inderdaad zo blijkt te zijn, dan vinden wij dit absoluut ongewenst. Bent u met ons van mening dat we in dat geval opnieuw naar de 30 km gebieden moeten gaan kijken hoe we toezicht, inrichting en verkeersveiligheid kunnen regelen?

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid