Voorstel informateur om verder te gaan met huidige coalitie

Voorstel informateur om verder te gaan met huidige coalitie
zaterdag 7 april 2018
Cor van Verk:
Dinsdag  3 april 2018 hebben wij in de gemeenteraad kennis kunnen nemen van het voorstel van informateur Peter van der Velden om verder te gaan met de huidige coalitie. Na de voor ons teleurstellend verlopen verkieizingen begrijpen wij dat de PvdA niet de partij is die zitting kan nemen in het nieuwe college. Dat op zichzelf is jammer, maar de kiezer heeft zich uitgesproken.

De kiezer heeft nog meer gezegd. Beter voor Dordt verloor maar liefst 6 zetels; de VVD won 2 zetels, CU/SGP won 1 zetel en GroenLinks won 2 zetels. En de PVV en Gewoon Dordt komen als nieuwe partijen in de raad met resp. 3 en 1 zetel.
Wij feliciteren de partijen die er zetels bij kregen. Uitgaande van deze uitkomst lijkt het logisch dat de huidige coalitie doorgaat; zij behouden immers 21 zetels.

Aan de andere kant is de opdracht voor de komende jaren bijzonder groot. Van de Groei Agenda een BLOEI Agenda maken vereist een krachtig bestuur dat nieuwe ontwikkelingen gestalte kan geven. De huidige coalitie heeft de stad uitstekend beheerd, maar kan zij deze opgave vormgeven?

Zou een andere wijze van besturen de stad niet meer kansen geven? Zoals een bestuur met een raadsprogramma, waaar zoveel mogelijk partijen aan mee kunnen doen?

Helaas, de meerderheid ziet dit niet zitten. Kennelijk wel om de VSP als gedoogpartij te vragen. Maar terecht stelde deze partij niet voor spek en bonen mee te willen doen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid