Verkiezingsmarkt en jongerendebat

Verkiezingsmarkt en jongerendebat
maandag 12 maart 2018
Maandag 12 maart 2018 was er een verkiezingsmarkt en een jongerendebat op het Daltoncollege aan de Overkampweg.

De PvdA was er uiteraard ook, met een aantal jongere kandidaten, met Inge Stevens (lijsttrekker), met Ayse Guduk (nr. 3) en Jacqueline van den Bergh (nr. 5).

Stelling: Privacy gaat boven veiligheid 
Dit naar aanleiding van 'de sleepwet'. Deze wet stelt de overheid in staat om op zeer grote schaal allerlei data te verzamelen van mensen die niet verdacht worden, maar toevallig in dezelfde wijk wonen, zelfde postcode hebben, je mobiel kan worden afgeluisterd, in je computer kan worden ingebroken zonder dat je het weet.
Voor PvdA reden om tegen de wet te zijn. Inge vertelde dat de overheid veel te veel macht krijgt en data gedeeld gaan worden met buitenland en organisaties zonder dat je het weet. De overheid heeft al voldoende bevoegdheden om achter data te komen.
De studenten stemden verdeeld over deze stelling. D66 vertelde dat er goede controle in de wet is opgenomen. Maar in de praktijk stelt controle niets voor.

Stelling: Horecasluitingstijden moeten vrijgelaten worden
Daar waren de jongeren erg over verdeeld, en lang niet iedereen was hier voor. Wel moet er ruimte zijn voor verruiming, maar niet standaard vrijlaten. De meeste jongeren gaan toch naar Breda of Rotterdam om echt uit te gaan. De PvdA vindt dat je niet ongelimiteerd de horecasluitingstijden vrij moet laten. Zeker in een gebied waar veel bewoners wonen, moet dit in goed overleg gaan met bewoners.

Stelling: Tegenprestatie in bijstand
De PvdA is hiertegen. Wel kan aan mensen een tegenprestatie worden opgelegd als dat helpt om aan werk te komen. Maar beter is: echt CAO-loon voor werk. Onder de studenten waren de meningen verdeeld.

Na het debat was er nog een verkiezingsmarkt waar de studenten zich konden informeren over de politieke partijen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid