Verkeersonveiligheid door het harde rijden op 30 en 50 km straten

Verkeersonveiligheid door het harde rijden op 30 en 50 km straten
donderdag 5 oktober 2017
"

gemeenteraadsleden, politie, burgemeester en met Marnix Eijsink Smeets, lector Publiek Vertrouwen en Veiligheid. In de Prinsemarij op woensdagavond 4 oktober 2017.

Marnix ging in gesprek met de aanwezigen over wat hij noemt het 'Veranderend Veiligheidslandschap"". Hij vindt dat er veel meer geluisterd moet worden naar burgers en dat er daarop geacteerd moet worden. De prioriteiten van politie en de burger zijn niet altijd hetzelfde. ""Je moet kijken door de ogen van de burgers naar veiligheid"". Ook vond hij dat je moet oppassen met maar tamboeren op alleen risico's.

In de statistieken daalt de criminaliteit weliswaar (crime drop), maar het veiligheidsgevoel daalt niet in gelijke mate mee. Marnix ziet ook veel meer heil in het op buurtniveau bepalen waarop gehandhaafd moet worden. Dat kan per wijk en stad verschillen.

Als grootste risico's ziet Marnix op dit moment de cybercriminaliteit en maatschappelijke ondermijning/onrust. Ook intimiderend gedrag op straat heeft high impact op de burger.

In de Adviescommissies Bestuur en Middelen (Integrale Veiligheid) en Adviescommissie Fysiek (Verkeersveiligheid) is er dinsdagavond 10 oktober 2017 in het Stadskantoor ruim aandacht voor Veiligheid.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid