Veel pijnlijke bureaucratische rompslomp in de Jeugdzorg

Veel pijnlijke bureaucratische rompslomp in de Jeugdzorg
vrijdag 31 maart 2017

genomen. Dat betekent dat in Dordrecht alleen dingen kunnen veranderen, als een grote meerderheid van de gemeenten in de regio dat wil. Daarom riepen we de raadsleden bij elkaar en nodigden we ouders uit om hun verhaal te vertellen. Er kwam een beeld uit naar voren van veel pijnlijke, bureaucratische rompslomp, die het welzijn van kinderen niet ten goede komt. Afwijzingen van een hulpvraag, omdat er een woordje verkeerd staat. Aanvragen die talloze keren heen en weer gaan omdat er iets niet in orde zou zijn, maar wát dan, wordt niet duidelijk. Ouders die eerder jaar opnieuw hulp moeten aanvragen, terwijl de aandoening van hun kind blijvend is.

Wat gaan we doen?

Gezamenlijk hebben we het voornemen opgevat om een Platform van Raadsleden op te richten, die voorstellen zullen doen om de situatie bij jeugdzorg te verbeteren. Die kunnen in de gemeenteraden met de verantwoordelijke wethouders worden besproken, zodat die ermee aan de slag kunnen gaan. De bedoeling is dat dit platform al voor eind april bij elkaar komt.

Als eerste staat in ieder geval het verminderen van de bureaucratie op de agenda. Minder tijd kwijt aan papier, meer tijd te besteden aan hulp.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid