Varend Erfgoed schepen komen op Stadswerven in Zuidelijke Insteekhaven

Varend Erfgoed schepen komen op Stadswerven in Zuidelijke Insteekhaven
vrijdag 2 december 2016
"

en de wethouder nu gerealiseerd kan worden. Volgens Elio Barone zijn er voor een succesvolle exploitatie 10 varend erfgoed schepen nodig. Dit wordt ook zo vermeld in de aanvraag bij de subsidie van de Provincie, die 200.000 euro toekent. In het voorstel wordt geen aantal genoemd. Wethouder Sleeking had het over 6 schepen. Elio Barone vertelde dat 6 schepen in de Zuidelijke Insteekhaven passen, en iets verderop (bij de Siegfried) kunnen nog 4 schepen liggen. Dit komt aan bod bij de verdere uitwerking.

Er was ook een inspreker namens de toekomstige bewoners van de waterwoningen, de heer Dobbelman. De bewoners zijn niet helemaal echt blij met veel van die grote schepen, die ook nog eens in en uit kunnen varen, vlak langs kun woningen. Zij denken dat daar te weinig ruimte voor is. De eigenaar van de Siegfried vertelde dat daar wel ruimte voor is, dat is allemaal uitgerekend. De inspreker benadrukte dat men niet tegen varend erfgoed is in de haven, maar men vroeg zich af of het er wel zoveel en of ze wel zo groot moeten zijn. Hij was blij met de toelichting van Varend Erfgoed Nederland dat de schepen goed onderhouden moeten worden, zodat voorkomen wordt dat het verrommeld.

We zijn blij dat we de Zuidelijke Insteekhaven mooi kunnen inrichten met waterwoningen, plezierjachten en varend erfgoed schepen. De PvdA gaat ervan uit dat er uiteindelijk 10 schepen komen te liggen in de Zuidelijke Insteekhaven.

Wij raden Elio Barone aan om goed te overleggen met de eigenaren van de waterwoningen en andere betrokken partijen. Dit zegde Elio van harte toe. Hij is bezig om tot een goede uitwerking van de plannen te komen, in samenwerking met alle betrokkenen. ""Ik ben dankbaar"", sprak hij. Hij beloofde de waterwoning eigenaren juist een hogere vastgoedwaarde voor hun woningen. Elio zal er streng op toezien dat de varend erfgoed schepen goed worden onderhouden.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid