Tips & Tricks voor zoektocht naar vrouwelijk talent

Tips & Tricks voor zoektocht naar vrouwelijk talent
donderdag 7 juni 2018
Aan de besturen van politieke partijen,

Op 20 maart 2019 worden verkiezingen voor de Provinciale Staten gehouden. Om u te steunen bij de voorbereidingen, bieden wij u bij deze graag een handreiking bij uw zoektocht naar kandidaten (v). Het percentage vrouwen in de Provinciale Staten was na de laatste verkiezingen in 2015 slechts 34,7%. Het percentage van vrouwelijke Gedeputeerden is nog lager, namelijk 27%. En er is momenteel maar één vrouwelijke commissaris van de Koning (Jetta Klijnsma in Drenthe).

Nu we tussen 2017 tot 2019 herdenken dat 100 jaar geleden het algemeen kiesrecht en het vrouwenkiesrecht is ingevoerd, wordt het tijd voor een forse stijging van het aantal vrouwen in Provinciale Staten! De balans kan echter alleen werkelijk verbeteren wanneer een evenredig aantal vrouwelijke volksvertegenwoordigers hoog op de kieslijsten komt te staan.

Vandaar onze dringende oproep aan de kandidatencommissies van alle lokale partij(afdeling)en: vind meer vrouwen en zet ze hoog op de lijst.

Bijgaand vindt u een handreiking met Tips & Tricks voor de zoektocht naar vrouwelijk talent. De handreiking is geschreven door ProDemos − Huis voor democratie en rechtsstaat en Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Wij verzoeken u het belang van meer vrouwen in de Provinciale Staten te ondersteunen en daarvoor deze handreiking door te sturen naar uw provinciale kandidatencommissies. Zij kunnen dan met de voorstellen uit de handreiking aan de slag.

Voor verdere vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen:
- Gerda Bosdriesz bij ProDemos: g.bosdriesz@prodemos.nl
- Zehra Sariaslan bij Atria: Z.Sariaslan@atria.nl

Zij beantwoorden uw vragen graag.

Met vriendelijke groet,

Eddy Habben Jansen - Directeur ProDemos
Renée Römkens - Directeur Atria

Klik hier voor meer informatie en om 'Tips & Tricks voor zoektocht naar vrouwelijk talent' te kunnen lezen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid