Symposium Bouwen aan Vertrouwen

Symposium Bouwen aan Vertrouwen
donderdag 7 juli 2016

de "verweesde samenleving" waar Pim Fortuyn op doelde. Er is nog steeds een veenbrand, buitenstaanders willen gehoord worden. Het is noodzakelijk om altijd in gesprek te zijn over gedeelde waarden. Niet als ambtenaren praten, niet als een professor praten, maar bondgenoten zoeken. Uitstijgen boven het eigenbelang. School is een leer/leefgemeenschap. "Delen is vermenigvuldigen", zei Bert altijd.

 

Tweede gastspreker Michiel van der Vlies (directuer MEE) sprak over de participatiesamenleving, met geweldige uitgangspunten. "Ons bevrijden van de systeemwereld". Nederlanders zijn redelijk tevreden met hun leven. Maar er zijn ook mensen die minder makkelijk meedoen, en zich verloren voelen. Voor deze mensen moeten we er zijn. Bert praatte makkelijk met iedereen, mensen met een beperking, of directeuren van organisaties. "De mens wordt wat hij denkt". De kwaliteit van leven moet omhoog voor de kwetsbaren. Bert, hou ons scherp!

 

Burgemeester Brok: Bert heeft oog voor het individuele geval. Vertrouwen is de basis van alles. Je verplaatsen in de mens om wie het gaat. We leven in een pluriforme samenleving, waar iedereen er toe doet. Geloof - hoop - liefde.

 

Bert van de Burgt: "Als de angst voor verlies aan status en positie de boventoon voert, is er geen vertrouwen meer maar wantrouwen. Godsvertrouwen is mijn basis."

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid