Stadsrommelmarkt op Stadhuisplein

Stadsrommelmarkt op Stadhuisplein
maandag 5 november 2018
Zaterdagmiddag 4 november 2018 werd het op het Stadhuiplein een Stadsrommelmarkt en Fancy Fair georganiseerd. Georganiseerd door gemeenteraad, college en griffie. Doel is een statement te maken dat kinderen in armoede niet moet kunnen in Dordrecht. Een flink aantal kinderen komen zonder ontbijt op school of kunnen geen feestje geven als ze jarig zijn. Ieder kind moet kunnen meedoen.
Het geld dat werd opgehaald is bestemd voor kinderen op basisscholen. Te veel kinderen leven in armoede, en een deel van hen komt regelmatig zonder ontbijt op school. Dat moeten we niet willen met elkaar. Met deze rommelmarkt wordt dit onder de aandacht gebracht. Maar het is uiteraard de bedoeling dat er met stevig beleid en budget kinderen goed mee kunnen doen, zonder armoede.

Veel mensen kochten de spulletjes (speelgoed, boeken, CD's, serviesgoed, lampen etc.) die de deelnemers zelf hadden ingebracht om te verkopen. Om 11 uur opende burgemeester Kolff officieel de Rommelmarkt/Fancy Fair. Ook hij wil dat mensen snel geholpen worden om uit de armoede te komen. Hij bedankte Inge Stevens (PvdA) die het initiatief nam voor deze rommelmarkt.

Stichting Leergeld, Voedselbank, Ouderplatform Jeugd, Geef het Dordt en Studio Blijmakers waren er met kramen. 

Zo rond 14 uur trok wethouder Heijkoop de winnende lootjes uit de hoge hoed! Hoofdprijs was een lunch bij de burgemeester op zijn kamer. Daarnaast was er nog een aantal leuke prijzen: mand met verrassingen.

Zo'n kleine 1800 euro is opgehaald! Bedankt iedereen! Ook de muzikant bedankt, die de hele dag met bekende songs over de Rommelmarkt liep!

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid