Sprekersplein over Coffeeshopbeleid - Coffeeshops horen bij een stad

Sprekersplein over Coffeeshopbeleid - Coffeeshops horen bij een stad
donderdag 20 april 2017

plegen om de overlast te beperken. Dit wordt soms gedaan door een 'wachter' in te stellen die bezoekers aanspreekt op hun gedrag.

De ondernemers gaven aan dat zij liever geen coffeeshops in de buurt van hun zaak te hebben maar gaven direct daarbij aan dat coffeeshops wel bij een stad horen.

Maar ondernemers op bedrijvenbeterreinen en de DOV willen absoluut geen coffeeshops op bedrijventerreinen. Daar is geen toezicht, nauwelijks sociale controle en 's avonds is het er heel stil. Ook het Havenbedrijf Rotterdam - dat het beheer doet op een aantal bedrijventerreinen en de kwaliteit wil verbeteren - is tegen vestiging van coffeeshops op bedrijventerreinen.

De coffeeshophouders gaven aan blij te zijn dat ze eindelijk in gesprek konden met de raad en gehoord werden. Zij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Voorwaarden voor een andere plek zijn volgens de insprekers dat dit niet in de buurt van woningen moet liggen, niet afgelegen, controle mogelijk, sociale en fysieke veiligheid voor bezoeker en coffeeshop, goede bereikbaarheid enzovoorts.

De vereniging voor cannabisgebruikers gaf overigens aan dat in Haarlem een keurmerk is ontwikkeld met veel partijen om alle overlast van gebruikers en gebruik te minimaliseren. Zij gaven aan hier eens naar te kijken.

Wij bedankten alle insprekers voor hun inbreng, de raadscommissie zal er in mei over verder praten.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid