Scholing is het toverwoord

Scholing is het toverwoord
donderdag 7 september 2017
"

verschil tussen vraag en aanbod. Hoger opgeleiden verlaten onze regio als zij eenmaal elders gaan studeren. En dan komen ze niet meer terug. Terwijl we ze hard nodig hebben. Er is veel vraag naar HBO-opgeleiden, vooral in de technische beroepen, industrie, logistiek en zorg. Daarnaast zijn er te weinig goede woningen voor deze groep.

De Sociale Dienst Drechtsteden vertelde dat het aantal bijstandsuitkeringen daalt op dit moment door de aantrekkende economie. Maar het CPB verwacht dat de bijstand toch zal blijven stijgen omdat groepen mensen niet meer mee kunnen komen in onze maatschappij, kunnen de ontwikkeligen niet meer bijbenen. Plus dat er weinig banen zijn voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Scholing is het toverwoord, met name ook scholing op de werkplek.

Voor de PvdA is dit een grote zorg, plus de ""onzeker werkenden"" (zoals de SDD ze noemde) en de ""werkende armen"". Zij hebben geen vaste banen, werken flex, vaak voor korte tijd. Zij gaan van baan en baan en kunnen het hoofd maar nauwelijks boven water houden. Meer vastigheid op het gebied van inkomen uit werk is noodzakelijk. Evenals snelle (om)scholingstrajecten, en banen voor de lageropgeleiden.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid