PvdA Zuid-Holland: Discussie bijeenkomst over koers PvdA, Europa, Wonen en Werk en Inkomen

PvdA Zuid-Holland: Discussie bijeenkomst over koers PvdA, Europa, Wonen en Werk en Inkomen
maandag 26 september 2016

politieke krachtenveld? Waaraan moeten we prioriteit geven? Wat we in Nederland kunnen waarmaken, hangt mede af van wat er met Europa gebeurt. Hoe verder na een Brexit? Wat beweegt mensen zich tegen de EU te keren en wat is daarop het sociaaldemocratische antwoord? Wat zijn de vooruitzichten rond het vluchtelingenvraagstuk en hoe verder met Turkije? Werk en Inkomen zijn speerpunten van de PvdA. Wat hebben we op dat punt waargemaakt? En wat is daarbij de rol van het lokaal bestuur geweest? Hoe reageert de PvdA op de onzekerheid van veel mensen als het gaat om baan en inkomen? Wat kan anders en beter? De woningmarkt is in beweging. Ook in Zuid Holland. En dat veroorzaakt problemen. Starters hebben het moeilijk en er blijft een groot gebrek aan sociale woningen. Wat is er mis gegaan en hoe kunnen we de komende jaren in onze provincie het tij keren?

Menno Hurenkamp, interim directeur van de WBS en lid van de PvdA verkiezingsprogram commissie, praat ons bij over de koers van de partij.

Kati Piri, lid van het Europees Parlement en rapporteur voor Turkije, neemt Europa voor haar rekening.

Marleen Damen, wethouder te Leiden, weet alles van werk en inkomen als portefeuille houdster in haar gemeente.

Suzanne Schuitemaker van de Woonbond komt om een toelichting te geven over wonen in Zuid Holland.

We beginnen met twee keer vier deelsessies zodat iedereen over twee van de thema's kan meepraten en sluiten af met een plenaire deel waar de inleiders hun indrukken van de discussie zullen geven. En natuurlijk is er aan het begin van de bijeenkomst ruimte om bij te praten met onze Statenfractie over actuele provinciale politiek.

Dus 1 oktober, 10.00-13.00 uur, Zalen Engels, naast CS Rotterdam

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid