PvdA zoekt enthousiaste kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad - Interesse? Laat het ons weten

PvdA zoekt enthousiaste kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad - Interesse? Laat het ons weten
maandag 29 mei 2017

De PvdA is een sociaaldemocratische partij. Dat betekent dat we geïnspireerd worden door waarden als democratie, een eerlijke verdeling van kansen, werk en inkomen en duurzaamheid. Die waarden zijn onze leidraad bij het streven naar een goed bestaan voor alle inwoners van Dordrecht. Dordrecht is een oude stad met een rijk verleden, maar ook een moderne stad met nieuwe uitdagingen en complexe, hardnekkige problemen. We zoeken daarom mensen met ervaring en enthousiasme, die midden in de Dordtse samenleving staan. Kandidaten moeten lid zijn van de PvdA en bereid zijn om de interne bereidverklaring van de PvdA te ondertekenen.

De basis voor de inzet van de PvdA-fractie in de raadsperiode 2018 - 2022 vormt het verkiezingsprogramma. Van kandidaten vragen we dat zij zich committeren aan de uitgangspunten en de inhoud van dit verkiezingsprogramma.

 

De functie

Een raadslid van de PvdA is een sociaaldemocraat, volksvertegenwoordiger en partijlid. Dat vraagt van je dat je benaderbaar bent voor leden en andere inwoners van de stad, weet wat er leeft en op de hoogte bent van maatschappelijke ontwikkelingen. Het is jouw opdracht om vraagstukken te analyseren en effectieve oplossingen te zoeken aan de hand van sociaaldemocratische waarden. Je zult in de raad en in de stad zichtbaar moeten zijn, het debat aan moeten gaan en coalities moeten smeden om plannen te kunnen verwezenlijken. Daarnaast kan het zijn dat je gekozen wordt in of bijdraagt aan het werk in de Drechtraad. Je doet het werk samen met je fractiegenoten, onder leiding van de fractievoorzitter.

 

Competenties

Daarom is de PvdA Dordrecht op zoek naar kandidaten die:

- zich laten inspireren door de idealen en waarden van de sociaaldemocratie

- Dordrecht door en door kennen en oog hebben voor de uitdagingen in onze stad en de oplossingen daarvoor

- in staat zijn om standpunten aansprekend uit te dragen en het debat daarover te voeren

- politiek-bestuurlijke sensitiviteit hebben o met empathie de betrokkenheid van burgers weten op te roepen en vast te houden

- bereid zijn om voldoende tijd te investeren. Het raadswerk vraagt een investering van ca. 20u per week, deels overdag, maar grotendeels in de avonduren.

Expertise op relevante beleidsterreinen of een groot netwerk in de stad kunnen tot aanbeveling strekken.

 

Praktische informatie

Leden van de PvdA Dordrecht die zich willen kandideren voor deze functie dienen dit voor 25 juni 2017 kenbaar te maken aan de kandidaatstellingscommissie.

Bij vragen over de functie kunt u contact opnemen met Jan Lagendijk, voorzitter van de kandidaatstellingscommissie (tel.nr.: 06- 24 35 88 61).

 

We vragen van kandidaten een motivatiebrief en cv (adres: Kandidaatstellings-commissie PvdA Dordrecht GR 2018, p/a De Waag 41, 3311 BB Dordrecht, of secretarispvdadordrecht@gmail.com).

Vragen over de procedure kunnen ook via dit adres worden gesteld.

 

Uiterlijk op 30 juni 2017 ontvangen kandidaten een bevestiging van hun sollicitatie en een beschrijving van het verdere proces. Gesprekken met kandidaten vinden plaats in juli/augustus 2017.

 

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid