PvdA ziet graag meer invloed van bedrijfsleven in organisatie en exploitatie van Duurzaamheidsfabriek

PvdA ziet graag meer invloed van bedrijfsleven in organisatie en exploitatie van Duurzaamheidsfabriek
zaterdag 17 september 2016

de Cooperatie Ontwikkeling Leerpark. Het bedrijfsleven ontbreekt hier nog in.

Na 2 jaar maakt men de balans op. Het college verwacht van de DZHF een stevige economische impuls aan de regionale economie voor groei en innovatie, vooral in het MKB. Er zijn extra investeringen nodig van ca. 165.000 per jaar.

De PvdA wil hierin investeren, maar ziet graag meer invloed van het bedrijfsleven. Dat kost tijd, ook in Rotterdam is de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in de Rotterdamse haven langzaam aan het groeien, en zij zijn al 12 jaar bezig. Maar het moet wel gebeuren. De PvdA verwacht ook dat er in overleg met bedrijfsleven gekeken wordt naar waar veranderingen nodig zijn, waar opleidingen uitgebreid kunnen worden, of andere producten kunnen worden gemaakt. Ook wil de PvdA dat er meer verbinding wordt gelegd met de Maritieme Topregio.

Voor eind dit jaar komt wethouder Peter Heijkoop met nieuwe stand van zaken en zal hij de voortgang met het bedrijfsleven laten zien. Hij zegt nu in gesprek te zijn met bedrijven. Het gaat vooral bij de DZHF over de financien, de inhoud loopt goed. Hij spant zich in voor een grotere financiele betrokkenheid van het bedrijfsleven. Ook vertelde de wethouder in gesprek te zijn met een horeca ondernemer.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid