PvdA wil wel een Economic Board Drechtsteden, maar met een andere financiering

PvdA wil wel een Economic Board Drechtsteden, maar met een andere financiering
vrijdag 7 oktober 2016

de samenstelling van de Board en er is nog geen concreet Plan van Aanpak. Burgers ontmoeten veel tegenstand bij aanvragen van subsidie, die krijgen ook niet zomaar geld. Daarnaast wil de PvdA ook dat woonpartners en vertegenwoordigers uit de cultuursector hierin vertegenwoordigd worden. Want de kwaliteit van wonen en het culturele aanbod is zeer bepalend voor het aantrekken van bedrijven/organisaties, maar zeker ook voor het vasthouden van zittende bedrijven. Wethouder Tanis vond dit een goed idee.

De PvdA steunde het amendement dat werd ingediend door de verenigde lokale partijen. Dit amendement hield in dat er 50.000 euro beschikbaar wordt gesteld voor het maken van een concreet Plan van Aanpak met concrete doelen. Na besluitvorming in de Drechtraad kan dan beslist worden over het overige geld.

Het amendement heeft het niet gehaald, helaas.

Het voorstel is in meerderheid door de Drechtraad aagenomen. Wel met de afspraak dat er 2 maal per jaar over de Board verslag zal worden gedaan in de Bestuursrapportages. Ook wordt het Plan van Aanpak besproken in de Drechtraad.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid