PvdA wil snelheid auto's aan banden leggen en veilige inrichting van (30 km) straten

PvdA wil snelheid auto's aan banden leggen en veilige inrichting van (30 km) straten
zaterdag 18 november 2017
Veilig Verkeer Nederland zijn wij bezig om steeds weer opnieuw het te hard rijden van auto's in vooral 30 km straten aan de orde te stellen. Jacqueline van den Bergh heeft al diverse acties met bewoners en Veilig Verkeer Nederland georganiseerd: zoals lasergunacties om de snelheden van auto's te meten, in bijvoorbeeld Bankastraat, Minnaertweg en op Brouwersdijk, remwegdemonstratie gehouden in Bankastraat.

Nu zijn bewoners van Bankastraat en omgeving via een Werkgroep in overleg met gemeente om te bespreken hoe de Bankastraat meer ingericht kan worden als 30 km straat en waar de fietsers meer de ruimte krijgen.

Ook komen er nu eindelijk verkeerscontroles door de politie, op plekken die bewoners zelf aangeven als gevaarlijk. De PvdA heeft 2 jaar geleden een Meldpunt Gevaarlijke Verkeerssituaties in het leven geroepen, waarop veel meldingen zijn gedaan door bewoners. Dit naar aanleiding van acties in Belgie (IK FLITS MEE ACTIE), waar de politie verkeerscontroles ging houden op locaties die waren gemeld door bewoners. Dit wilde de PvdA ook in Dordrecht. Eindelijk zijn we een stap dichterbij gekomen. Ook in Rotterdam en Hoeksche Waard worden n.a.v. meldingen van bewoners verkeerscontroles gehouden op te hard rijden.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid