PvdA wil dat de opstellocatie van de Arrivatrein bij de Crayensteinstraat verdwijnt - brede steun in commissie

PvdA wil dat de opstellocatie van de Arrivatrein  bij de Crayensteinstraat verdwijnt - brede steun in commissie
donderdag 1 juni 2017

meer centraal te staan straks bij de nieuwe Omgevingswet en in Bestemmingsplannen. De PvdA wil dan ook dat op termijn er een andere opstellocatie komt en de huidige opstellocatie wordt geschrapt uit het Bestemmingsplan. Andere locaties zijn: Weeskinderendijk, achter Centraal Station, voorbij Halmaheiraplein. ProRail wil hier geen geld voor beschikbaar stellen en college ook niet. ProRail gaat wel geld beschikbaar stellen voor geluidwerende maatregelen aan de gevels van woningen bij de huidige opstellocatie. Als die maatregelen er eenmaal zijn, dan gaat die locatie nimmer meer weg. Dat moet worden voorkomen.

In de commissie was brede steun om de opstelllocatie te gaan verplaatsen. Er loopt nu nog een juridische procedure, aangespannen door Platform Spoor en Geluid en bewoners. Dit wachten we af. Daarna komt het weer terug op de agenda.

Lid van het Platform Spoor van Geluid Hans Schalken was aanwezig (was niet ingelicht door gemeente dat het op de agenda stond, Jacqueline vd Bergh had hem ingelicht) en kon inspreken. Hij nam onder meer de suggestie van VVD mee op Arriva mee te laten betalen aan de verplaatsing. Arriva zelf wil ook verplaatsen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid