PvdA: Voorkomen Armoedeval

PvdA: Voorkomen Armoedeval
vrijdag 11 november 2016

Stadsherstel, of die is er geweest. Het is nodig om dit weer nieuw leven in te blazen. Als voorbeeld dienen Voorstraat Noord en West. Die zijn dankzij dit Stadshersel weer opgebloeid. En de rotte panden in het midden van Voorstraat moeten we nu echt gaan aanpakken.

Stad lag open als gevolg van Warmtenet. Veel straten open, ook 30 km zones. Dat moet even zo liggen, en als het definitief wordt kunnen we tegelijkertijd de 30 km zones ook als daadwerkelijk zo inrichten. Werk met Werk maken. Fietspaden zijn vaak erg smal. Fietspaden veiliger en breder maken, zodat Ouder met kind naast elkaar kunnen fietsen.

Motie Essenhof. De bushalte moet er gewoon komen. Met dank aan Mevrouw Bosua, een 80 jarige, die al maanden actie voert om die bushalte hier te krijgen.

Na de pauze:

We zijn verrast door het betoog van CDA om het nieuwe kinderleed te beperken. Proefballon in Tilburg. Graag discussie met commissie of dit kan of moet kunnen. Ethische discussie, niet op lokaal nivo te regelen. Wel discussie erover voeren. Rotterdam Wet Motie: Het lijkt wel of we loopgraven aan het graven zijn. Stekking Motie spreekt ons niet aan. Rotterdam Wet is er om leefbaarheidsproblemen op te lossen. Vrij vestigen is er voor iedereen. Veilig Thuis: Jammer dat CDA motie heeft ingetrokken. Dat het voor volgend jaar geregeld is, maar liever voor de komende jaren. We moeten niet verwachten dat Veilig Thuis met een lager budget kan werken. Eerder is een toename van meldingen. Het is een slechte zaak, dat we voortdurend met jaarschijven werken, terwijl er ieder jaar onzekerheid is over of werk behouden blijft. Liever meerjarige kontrakten. 1 Buget, 1 programma, 1 uitvoeringsorganisatie is prima. Ontschotten moet plaatsvinden. Positionering van Veilig Thuis handhaven we, antwoorden wethouder onbevredigend. We zijn nu meer dan een half jaar aan het praten. De meerste organisaties bij GR staan onder toezicht, omdat de relatie met Veilig Thuis onduidelijk is. Motie Stadsherstel zouden we kunnen intrekken, wanneer wethouder kan aantonen wat de resultaten zijn van zijn acties. Het duurt allemaal erg lang. Pand op Voorstraat verloedert, met open raam, met duiven af en aan. Motie Essenhof: wethoude ontraadt de motie, want wij gaan niet over bushalte. Wij vinden dat die bushalte er wel moet komen, dicht bij Essenhof. Ofwel vervoer op maat, als Arriva niets doet. Skaeve Huse: wanneer gaat dit initiatief tot uitvoering? Mensen moeten nu opgevangen worden. Geen lange discussie, we willen een strak tijdspad afspreken over realisatie totdat er voor iedereen een oplossing is gevonden.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid