PvdA uit zorgen om de kerncentrales in onze omgeving

PvdA uit zorgen om de kerncentrales in onze omgeving
zaterdag 17 september 2016

de brandweerzorg. Een pilot om met 4 mensen een brandweerauto (tankautospuit) te bemannen is daar een onderdeel van. PvdA denk dat het goed is om deze pilot een kans te geven. Tenslotte zijn er veel brandjes waarbij 6 personen niet direct nodig zijn (bijv. containerbrandje) wij kunnen ons voorstellen dat bij de melding direct meer uitvraag wordt gedaan zodat een eerste inschatting wellicht direct zorg kan dragen voor extra manschappen bij een grotere brand (bijv. woningbrand).

Verder hebben wij aandacht gevraagd voor de vrijwilligers bij de brandweer. Landelijk is er een afname van vrijwilligers voor de brandweer. Gelukkig kon dhr. Post melden dat in Dordrecht dit nauwelijks het geval is. Wel blijft de zorg voor vrijwilligers een belangrijk punt. Tenslotte werken er 834 vrijwilligers in onze regio bij de brandweer. Zij doen in de stad en de regio zeer belangrijk werk.

Wij hebben aandacht gevraagd voor een mogelijk kernramp bij één van de kerncentrales ten zuiden van Dordrecht (kerncentrales in Doel (BE) en Borssele). De afgelopen tijd zijn er bij verschillende centrales incidenten geweest. Bij een ramp kan dit gezondheidsgevolgen hebben. Onlangs is het gebied waar pillen moeten worden uitgereikt bij een ramp opgerekt tot 100 km. Dit betekent dat Dordrecht ook in dit gebied valt. De burgemeester en dhr Post gaven beiden aan dit punt mee te nemen en verder uit te werken.

Verder is er in de commissie aandacht geweest voor de reddingsbrigade en de verhuizing van de brandweerkazerne Oranjepark naar een nieuwe plek ergens in de binnenstad.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid