PvdA tegen verkoop aandelen Eneco en wil het rapport dat kritisch is over verkoop betrekken bij raadsbespreking

PvdA tegen verkoop aandelen Eneco en wil het rapport dat kritisch is over verkoop betrekken bij raadsbespreking
vrijdag 13 oktober 2017

duurzame samenleving. Door het behouden van de aandelen blijven de belangen van de Dordtenaren het beste gewaarborgd.

Zorgen over de werkgelegenheid. In de afgelopen jaren zijn twee grote energieleveranciers overgenomen. Na de overname is bij deze bedrijven veel werkgelegenheid uit de regio verdwenen. In Dordrecht wil de PvdA dat mensen aan het werk zijn en blijven. Door de aandelen niet te verkopen zijn er meer garanties voor het behoud van dit werk.

Duurzaamheid. We staan met elkaar voor een grote opgave om onze stroomvoorzieningen duurzaam te maken. Eneco is de groenste energieleverancier welke we in Nederland hebben. Zij zijn voor ons één van de belangrijkste partners in de energietransformatie van fossiele brandstof naar energie uit zon, water en wind.

Art. 40 vragen:

Naar aanleiding van berichtgeving in AD/De Dordtenaar over het bestaan van een kritisch rapport in Rotterdam waaruit naarvoren komt dat de verkoop van Eneco aandelen onverstandig is en dat nooit openbaar is gemaakt, hebben wij de volgende vragen aan het college:

1) Bent u op de hoogte van deze berichtgeving en van het rapport uit 2014 met betrekking tot de verkoop van Eneco aandelen?

2) De gemeenteraad staat voor een zeer belangrijke keuze over wel of niet verkopen. Graag vernemen wij van u waarom dit rapport niet openbaar is gemaakt?

3) Kunt u vertellen waarom dit rapport niet bij de stukken is gevoegd m.b.t. de voorgenomen verkoop van de aandelen Eneco?

4) Wij willen dit rapport ontvangen, zodat het onderdeel uitmaakt van de beraadslagingen in de gemeenteraad over de voorgenomen verkoop Eneco aandelen. Kunt u het betreffende rapport voor de raadsbehandeling aan de raad ter beschikking stellen?

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid