PvdA Stoopprijs 2018

PvdA Stoopprijs 2018
maandag 24 september 2018
Buiten Gewoon collectief wint Stoopprijs 2018 – en geeft hem aan DOOR

In onze algemene ledenvergadering reikten wij vanavond de jaarlijkse Stoopprijs uit aan een persoon of initiatief dat werk maakt van de sociaaldemocratische waarden in onze stad. Dit maal stond het in het teken van het thema cultuur en ontmoeting.

Zoals toegelicht door commissielid Herman van der Plas gaat cultuur allereerst over de ontmoeting en verbinding tussen verschillende groepen in de samenleving, om het bevorderen van kansengelijkheid en daarmee om deelname aan de samenleving voor iedereen. Maar cultuur gaat ook over het stimuleren van nieuwsgierigheid en creativiteit en daarmee vernieuwing en innovatie, en uiteindelijk verwondering en inspiratie. Dat vergt ruimte voor nieuwe, vooral jonge cultuurmakers. Alle reden dus om jongeren met nieuwe frisse ideeën voor onze stad behouden. Door voldoende starterswoningen bijvoorbeeld.

Genomineerd voor deze editie van de Stoopprijs waren Buiten Gewoon Collectief een creatief platform van jongeren die hun creatieve talenten inzetten voor een energieke stad; DOOR de bekende creatieve broedplaats voor bruisende ideeën die bijdraagt aan verbinding in de stad en als derde Vogelnest, een ontmoetingsplek voor sociale en creatieve activiteiten in de Vogelbuurt.

Er werd maar liefst 360 keer een stem uitgebracht en uiteindelijk won volgens PvdA bestuurslid Marije Schnabel die de telling had verricht het Buiten Gewoon Collectief met 163 stemmen.

Jezriel Bendt ontving de prijs Stoopprijs 2018 uit handen van Inge Stevens. Jezriel Bendt gaf de prijs echter heel sportief direct door aan Masja Ottenheim van DOOR voor haar onvermoeibare inspanningen dag en nacht. Die beleefde hierdoor een echt kippenvelmoment en vond het gebaar ontzettend bijzonder en lief.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid