PvdA steunt debat over gedwongen sluiting van horeca

PvdA steunt debat over gedwongen sluiting van horeca
maandag 30 juli 2018
Cafe Arina aan de Voorstraat is naar aanleiding van een ernstig geweldsincident (vechtpartij) per direct gesloten. Politieke partijen - ook de PvdA - vragen zich af of directe sluiting n.a.v. onregelmatigheden altijd noodzakelijk is. Eerder is besloten bij grove onregelmatigheden in uitgaangsgelegenheden direct onderzoek te doen. Tijdens dit onderzoek wordt dan de zaak gesloten. Dit laatste aspect van directe sluiting wil men nu nader onderzoeken en bespreken. 

De vraag is of directe sluiting na incident (vechtpartij) altijd nodig is. De ondernemers doen hun uiterste best om vechtpartijen te voorkomen in hun zaak. Zij kennen hun klanten. Echter vechtpartijen kunnen ook zomaar ineens uit het niets ontstaan. De ondernemer kan dit niet altijd voorkomen. Volgens PvdA commissielid Herman van der Plas is dan sluiting van de zaak gevoelsmatig een zware maatregel. Wellicht is het beter om met een strafpuntensysteem te gaan werken. Bij een volgend incident - of na meerdere (afhankelijk van de zwaarte) - wordt dan de zaak gesloten.

Gewoon Dordt heeft om een debat in de gemeenteraad gevraagd. Ook de PvdA wil dit debat. Om nog eens goed het huidige beleid te evalueren. Zijn er redenen om het Handhavingsbeleid Horeca en Alcohol aan te passen?

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid