PvdA prioriteiten bij lobbyen: Chemie dossier Waterveiligheid, Veilig goederenvervoer/meer intercitytreinen, Sociaal domein

PvdA prioriteiten bij lobbyen: Chemie dossier Waterveiligheid, Veilig goederenvervoer/meer intercitytreinen, Sociaal domein
woensdag 24 mei 2017
"

moet er ook meer lobby komen voor de bijstandsgelden. Op de andere dossiers kan wel op een lager niveau worden gelobbyd, of helemaal niet, zoals geen randstadrail en geen tunnel onder Hollands Diep.

Wethouder Mos vertelde dat veel lobby onzichtbaar is. Wat betreft de spoorveiligheid en het sociale domein zijn er goede kontakten met ministeries, ook vanuit de Sociale Dienst. VNG doet ook veel aan lobby, zoals bijv. over Jeugdzorg, dat doen wij dan weer wat minder. ""Niet allemaal hetzelfde doen"". We zouden wat meer zichtbaar moeten zijn in Brussel. Ambtenaren zitten ook in allerlei overleggen.

Wethouder Sleeking vertelde erg succesvol te zijn op watergebied. We zouden moeten lobbyen dat Rotterdam het Instituut Waterveiligheid krijgt i.p.v. Groningen. Daar zouden wij als Dordrecht van mee kunnen profiteren. Daarnaast wil hij meer focussen op de ondertunneling van het goederenvervoer.

"

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid