PvdA: Overlast binnenstad

PvdA: Overlast binnenstad
zaterdag 10 februari 2018
De wonderbaarlijke tijd van verkiezingen. BvD en het CDA roepen op dit moment om het hardst dat de zorginstellingen op het Kromhout uit de stad moeten, om overlast te voorkomen. Op zich een standpunt waar wij ons al PvdA in kunnen vinden. Nog geen drie maanden geleden hebben ook wij het voorstel gedaan om opvanginstellingen vanuit het Kromhout te verplaatsen naar het buitengebied. Maar niet om deze groep mensen de stad uit te jagen maar ze een omgeving te bieden met weinig prikkels en waar zij niet van hot naar her worden gejaagd.
We hebben immers met een groep mensen te maken die verslaafd zijn, psychiatrische problemen hebben of beiden. Kwetsbare mensen die niet voor zich zelf op kunnen komen en geen stemmentrekkers zijn.

Het voorstel van de PvdA is om samen met bedrijven en de desbetreffende instellingen te onderzoeken of er de mogelijkheid is voor een vestiging op Kil 3-4. Vergelijkbaar met de Hoop in Stadspolder. Het gaat dan niet alleen om wonen en begeleiding maar het gaat ook om werkvoorzieningen voor deze groep. Denk aan een fietsenmaker, lichte vormen van horeca of andere werksoorten op maat gemaakt voor deze groep.

Jammer genoeg kon ons voorstel niet op de steun van beide partijen rekenen. Maar wie weet, dat we in de wonderbaarlijke tijd van verkiezingen alsnog op de steun van deze collegepartijen mogen rekenen. Want alleen maar roepen dat de instellingen weg moeten uit de binnenstad zonder met een plan te komen en een plek waar deze instellingen dan wel naartoe moeten, is wel erg gemakkelijk. Of is het de bedoeling dat deze groep niet meer op het eiland van Dordrecht mag komen en dragen we het stokje over aan de omliggende gemeenten. De PvdA is voor eerlijke politiek. Niet iets roepen zonder een visie.

Inge Stevens, lijsttrekker PvdA

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht