PvdA op bezoek bij Speeltuin Stadspolders

PvdA op bezoek bij Speeltuin Stadspolders
zaterdag 16 december 2017
“Alleen van de PvdA iets gehoord”

Raadslid Jacqueline van den Bergh bezocht met kandidaat-raadslid Herman van der Plas de wijk Stadspolders/Oudelandshoek voor een ontmoeting met bestuur en vrijwilligers van Speeltuin Stadspolders. Op zaterdagochtend 16 december 2017.

We spraken over de uitdagingen waarvoor deze voorziening in de wijk zich gesteld ziet. Hoe krijg en houd je voldoende gemotiveerde vrijwilligers? Hoe houd je de speeltoestellen, het gebouw en het groen heel, schoon en veilig? Een bijzonder aandachtspunt vormt ook de financiële verantwoording. Vroeger kon het Vrijwilligershuis (voorheen SSKW) dit gratis ondersteunen, maar door bezuinigingen moet een inmiddels forse bijdrage hieraan betaald worden.

Een brief deze zomer van de vijf Speeltuinverenigingen in onze stad aan het college en de Raad bleef onbeantwoord. “Alleen de PvdA toont nu belangstelling voor onze zorgen over vermindering steun van gemeente”.

Wij steunen ook in ons verkiezingsprogramma dergelijke voorzieningen in de wijk (steeds meer een buurthuis-functie) en gaan dan ook aandacht vragen voor hun zorgen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid