PvdA op bezoek bij en in gesprek met ondernemers

PvdA op bezoek bij en in gesprek met ondernemers
zondag 4 maart 2018
PvdA wil meer ruimte voor horeca en ondernemers, vooral ook in onze binnenstad. Hoe zorgen we ervoor dat er meer bezoekers komen en wat willen de ondernemers zelf?

PvdA kandidaten Herman van der Plas en Jacqueline van den Bergh gingen op de koude vrijdagmiddag 2 maart 2018 op bezoek bij ondernemers in de Vriesestraat, op de Groenmarkt en Voorstraat. Met veel ondernemers hebben we goede gesprekken gevoerd over tal van zaken. De openingstijden tot 19.00 uur leiden tot verschillende reacties. Voor de vele kleinere winkeliers met gezinnen is het lastig. Maar als veel consumenten het willen die dan ook daadwerkelijk naar de stad komen, wil men het wel overwegen. De koopavond op donderdagavond daarentegen wordt vrijwel door alle ondernemers 'dood' verklaard. Wat hen betreft kan de koopavond worden afgeschaft.

Alle energie en tijd gaat zitten in de eigen zaak. Aan het grotere geheel komt men nauwelijks toe. Maar dat er meer mensen komen winkelen en kopen in onze binnenstad is wel in ieders belang. Dat ziet men wel in. Over het algemeen is men tevreden in de binnenstad, maar de parkeertarieven mogen van velen wel naar beneden en er mogen meer kleinschalige muzikale festiviteiten zijn. Men denkt daarmee meer winkelend publiek te trekken.

Zaken die ondernemers onder meer noemden:
- veel te hoge huren voor winkelpanden; huren moeten aanmerkelijk lager worden, dan kunnen meer leukere en aparte winkels terecht in het hart van de stad
- behoefte aan zebrapaden op de Groenmarkt om snelheidsduivels af te remmen en oversteken makkelijker te maken
- experimenteer in de zomer met de winkels langer open houden tot 19 uur op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond
- veel meer kleinschalige muzikale festiviteiten in de winkelstraten
- afschaffen koopavond

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid