PvdA: Meer innovatie bij evenementen

PvdA: Meer innovatie bij evenementen
vrijdag 30 juni 2017

willen we evalueren in 2018, en dan de kaders opstellen voor daarna. De PvdA kan het amendement steunen om de speciale status van het Bach Festival op te heffen als de overeengekomen subsidie-afspraken in stand blijven.

De PvdA wil dat de gemeente de kosten en organisatie van de veiligheid op zich nemen. Veiligheid is een overheidstaak. De toenemende eisen van veiligheid leggen een te grote druk op de festivals, die voornamelijk door vrijwilligers worden georganiseerd.

Wethouder Sleeking: Deze discussie doet me denken aan Poppenfestival en Belcanto. Die subsidies waren toch wat aan de hoge kant. Er is niks mis mee om die discussie te voeren. Alle evenementen en festivals moeten worden verantwoord. Kwaliteit van onze stad ligt juist in de diversiteit van onze festivals. Bach Festival is juist sterk in samenwerking met koren, scholen en ToBe. Geld is betrekkelijk. 20 euro voor een betalende bezoeker is dat te veel. Besloten was om met het Bach Festival te starten zodat zij zich konden waarmaken. Tot 2020. Dat is niet in beton gegoten. Er is ruimte om subsidie aan te passen. Dit is het enige festival dat erin slaagt om ruim 2 ton aan externe fondsen binnen te halen. Het ontnemen van speciale status werkt negatief op dat soort fondsen. Wat is de meerwaarde om die speciale status te onthouden? Vanuit de gemeente hebben we juist de speciale status toegekend. Ze hebben met bezoekersaantallen pech gehad. Er was een groot muziekfestival gepland aan de haven. Door de regen is dat niet door gegaan. Ze doen ook optredens, gratis, in de stad. Er zijn ook gratis te bezoeken activiteiten. Nu is men van plan om de relatie met Kunstmin te versterken. En de grote onderdelen gaan in Dordrecht worden uitgevoerd. Wat wilt u nu eigenlijk? Het kost u niets extra, en voor het Bachfestival levert het extra op. Het ene festival heeft een wat volkser karakter, met veel bezoekers. Andere festival is meer voor de fijnproevers. Het is goed om het Bach Festival te stimuleren tot meer publieksactiviteiten.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid