PvdA Lijsttrekker Inge Stevens stelt zich voor

PvdA Lijsttrekker Inge Stevens stelt zich voor
dinsdag 13 februari 2018
Lijsttrekker Inge Stevens stelt zich voor

Mijn naam is Inge Stevens. Geboren en getogen in onze mooie stad Dordrecht. Ik ben moeder van twee volwassen dochters en oma van een puber kleindochter en een peuter kleindochter. Deze laatste twee houden mij jong en op de hoogte van hun leefwereld. Ik ben werkzaam in de jeugd hulpverlening en als vrijwilliger actief in het armoedebeleid en voor de dak en thuislozen. Armoede is voor mij een ontzettend belangrijk onderwerp.

Ik ben zelf 12,5 jaar alleenstaand bijstand moeder geweest en weet uit ervaring wat het leven in armoede betekent. Het voordeel is dat ik vele recepten ken voor het maken van stampotjes. Om uit deze situatie te komen ben ik terug gegaan naar school en heb diverse opleidingen in de avonduren gedaan. Dit heeft geresulteerd in het krijgen van een betaalde baan waardoor ik langzaam uit mijn situatie kon komen.

Ik ben mijn loopbaan begonnen bij het Jongeren Advies centrum (JAC). Belangen behartiging en opkomen voor de rechten van het kind/jongere waren belangrijke onderdelen van mijn werkzaamheden. Hierna ben ik gaan werken in de jeugdhulp. In dit werk miste ik het opkomen voor groepen van mensen. Ik ben van mening dat het geen zin heeft om voor een iemand iets persoonlijk te regelen terwijl deze regeling voor een grote groep mensen moet gelden. Mensen moeten niet afhankelijk worden van de hulpverlening, mensen moeten zelf initiatief kunnen nemen. Dat was destijds mijn motivatie om actief te worden in de lokale politiek.

Ik ben eerst 12 jaar raadslid geweest bij GroenLinks. Door de landelijke ontwikkelingen bij GroenLinks kon ik mij niet meer vinden in de standpunten van deze partij en ik heb mijn lidmaatschap opgezegd. Na ruim een jaar partijloos geweest te zijn ben ik lid geworden van de PvdA. Ik ben hiervan lid geworden omdat de PvdA voor alle groepen opkomt, het sociaal denken en de solidariteit van de PvdA spreken mij aan. Het luisteren naar mensen en geen valse verwachtingen geven zijn voor mij waardevol.
Ik ben dan ook voor eerlijke politiek, “doen wat je zegt” maar ook “niet beloven wat je niet kan waarmaken”.

Voor de komende raadsperiode ben ik door de leden van de PvdA gekozen als lijsttrekker. Hier ben ik erg trots op. Wij hebben een leuk, deskundig en ook qua leeftijd divers team van kandidaten op de lijst staan. Een geweldig campagne team en een super leuk en goed bestuur. De leden van de PvdA hebben ons het vertrouwen gegeven voor de komende raadsperiode en ik hoop dat de mensen uit Dordrecht ook weer dit vertrouwen in de PvdA terug krijgen. Ik en de andere uit ons team zijn altijd bereid om hier het gesprek over in te gaan.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht