PvdA Jongerenagenda

PvdA Jongerenagenda
dinsdag 10 april 2018
Nu de gemeenteraadsverkiezingen zijn afgelopen is het zaak voor iedere partij om volop aan de slag te gaan, zo ook voor de jongerenafdeling van de PvdA.

Wat gaat er goed? En wat kan er beter?
Hier een kort overzicht van de afgelopen én komende periode. In een korte tijd vlak voor de verkiezingen van 21 maart, werd een jongerenagenda opgesteld met een aantal doelen, verdeeld in een aantal thema's. Een gezamelijk thema was het verbeteren van de participatie van de jeugd in de politiek. Hier is een verkiezingsmarkt op het Stedelijk Dalton Lyceum voor georganiseerd. In totaal deden hieraan 9 partijen mee en in combinatie met het debat op de school, dat ook die dag werd gevoerd, kon de middag als geslaagd gezien worden.

Tijdens de laatste twee ''jongerenvergaderingen'' werd gekeken naar hoe de campagne van de PvdA in hun ogen was verlopen. Niet iedereen was overal positief over, maar over één ding was iedereen het eens: iedereen heeft gedaan wat hij of zij kon in de daar voor beschikbare tijd. Voor de jongeren waren de gemeentelijke verkiezingen een nieuwe en mooie ervaring. Het heeft mogelijk zelfs invloed op de studiekeuzes gehad. Dominique van Noord (16de op de lijst) weet het bijna zeker: ''Bestuurskunde in Tilburg of Rotterdam''. Maar hij gaat voor de zekerheid nog langs bij beiden Universiteiten. Aran Vakili (17de op de lijst) is nog in twijfel: ''Ik vind veel dingen interesant, zoals geneeskunde en kunstmatige intelligentie, maar ook economie & bedrijfseconomie.'' Het blijft voor sommige dus even afwachten. Op 1 mei moet de knoop doorgehakt zijn: dan sluiten de deadlines.

Op 21 april organiseren jongeren van de PvdA samen met DOOR Dordrecht een feest voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Dit is om de horeca in Dordrecht te laten zien dat er een grote doelgroep niet bereikt wordt, waardoor steeds meer jongeren vanaf 17 jaar of ouder niet meer uitgaan in de eigen stad, maar in Rotterdam of Breda. De jongeren in de eigen stad houden is belangrijker dan nu gedacht wordt in het huidige college. De jongeren van de PvdA willen dat daar meer aan gedaan gaat worden. Zo blijft de stad kwik en levendig.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid