PvdA in Wielwijk en Crabbehof

PvdA in Wielwijk en Crabbehof
zaterdag 10 februari 2018
Zaterdag 10 februari 2018 was de PvdA op bezoek op het Admiraalsplein in Wielwijk.
Zorgen waren er over het bouwen van een aantal woningen in het groene park. Dit is al een oud besluit, dat ook is afgestemd met bewoners toen, juist omdat er meer park en groen voor terugkomt. Over het algemeen voelt men zich thuis in Wielwijk en vindt men het prettig wonen. 
De bewoners in de nieuwe huizen tegenover het Admiraalsplein (vroegere Kansenflat) zijn zeer tevreden met hun nieuwe woningen. Vlak bij het Admiraalsplein en de winkels. Wel zien ze graag een zebrapad komen naar het Admiraalsplein. Het is namelijk een vrij drukke weg en lastig oversteken.

Daarna ging de PvdA naar winkelcentrum Crabbehof, waar we in gesprek gingen met het winkelende publiek en met de ondernemersvereniging. De winkeliers hebben vooral behoefte aan meer parkeerplaatsen, zeker nu Dirk van der Broek er is en de Lidl gaat uitbreiden. Die extra parkeerplaatsen kunnen gemaakt worden op de plekken waar nu plantenbakken zijn gemaakt. 
Ook is er behoefte aan een meer regelmatig overleg met de gemeente, aan een gemeente die meedenkt.
Het Chinese restaurant had graag een klein terrasje erbij willen hebben toen het ging verbouwen. Maar de gemeente wilde het op een andere - voor het bedrijf ongelukkige - plek hebben. Met het gevolg dat er nu geen terras is, wat een gemis is voor het plein.
Het winkelcentrum trekt nog steeds vele bezoekers, en dat is een heel goed resultaat, voor een winkelcentrum dat al ruim 50 jaar bestaat.
Bewoners willen graag een schonere wijk, met minder zwerfafval.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht