PvdA: Het is onbestaanbaar dat DuPont/Chemours de bloedtesten voor omwonenden niet voor zijn rekening neemt

PvdA: Het is onbestaanbaar dat DuPont/Chemours de bloedtesten voor omwonenden niet voor zijn rekening neemt
zaterdag 15 oktober 2016

voor het betalen van Afvalstoffenheffing een belangrijke is. De PvdA wil ook dat huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum in aanmerking komen. Dit is volgens wethouder Lambrechts al het geval.

Maar de PvdA vindt het onbestaanbaar dat DuPont/Chemours zich onttrekt aan zijn verantwoordelijkheid en de bloedtesten niet voor zijn rekening neemt. Is dit nu het bedrijf dat zich zorgen maakt om de omwonenden en zegt de goede relatie met omwonenden te willen herstellen en het vertrouwen terug te winnen? Het zou juist een solidair gebaar van goodwill zijn van deze chemiegigant om de bloedtesten van direct omwonenden met een zeer laag inkomen voor zijn rekening te nemen.

In de commissie Fysiek komt binnenkort een technische informatiebijeenkomst over vergunningen, stoffen, controles.

De PvdA onderwerpen zijn:

1) De PvdA is kritisch over de Omgevingsdienst ZHZ en vraagt zich af of deze dienst wel de expertise in huis heeft om zo'n complex chemisch bedrijf te kunnen controleren. Er staan snuffelpalen/e-noses, maar die functioneerden niet bij die extra grote uitstoot, dus werd er niet gesignaleerd.

2) Vergunningverlening Provincie: DuPont/Chemours is een chemische gigant in een dichtbevolkt gebied. Daar moeten strengere voorwaarden worden gehanteerd bij het vertrekken van vergunningen.

3) In gesprek gaan over de toekomst en een termijn stellen aan het slecht blijven functioneren en onvoldoende communiceren van dit bedrijf. Is het vertrouwen nog te herstellen?

De PvdA wil een bredere bijeenkomt organiseren in zorgcentrum De Merwelanden, met statenleden, raadsleden, drechtraadleden, wethouders, gedeputeerde, Omgevingsdienst ZHZ, DuPont/Chemours en bewoners. GroenLinks en SP willen graag hieraan meewerken.


Voor de andere partijen in Adviescommissie Fysiek hoefde dit niet, maar men laat het over aan PvdA.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid