PvdA heeft geen vertrouwen meer in de Cooperatieve ParkeerService

PvdA heeft geen vertrouwen meer in de Cooperatieve ParkeerService
zondag 4 september 2016

de afspraken met ParkeerService? Waarom waren de aannames te rooskleurig?

PARKEERHANDHAVING Voor handhaving gaan we 50.000 euro meer betalen dan was aangenomen in de businesscase. U zegt erbij dat dit alleen voor de eerste 15 maanden geldt. Maar daarover bestaat geen enkele zekerheid. Want er wordt niets vastgelegd. Zeker nu nemen wij de informatie met een korreltje zout. Ook horen we uit andere steden die de parkeerhandhaving uit handen geven, dat er bij het publiek verwarring kan ontstaan omdat er alleen gelet wordt op handhaving parkeertijden, maar niet of een auto verkeerd geparkeerd staat, daar zouden weer andere handhavers op letten.

BETALINGSBEREIDHEID U ziet mogelijkheden om te besparen op het product Betalingsbereidheid bij?ParkeerService en dat frictiekosten mogelijk lager uitvallen. Dit zijn geen feiten, maar ook weer aannames.

DIGITALISERING PARKEERVERGUNNINGEN, BEZOEKERSREGELING, KLANTINFORMATIE EN ONTHEFFINGEN Voor de PvdA een prioriteit, evenals het mobiel kunnen betalen, ook in parkeergarages. Vol verbazing lezen we nu dan ook dat het college nog niet ten volle overtuigd is dat ParkeerService de digitalisering naar tevredenheid van Dordrecht zal uitvoeren. Dus voorlopig geen kontrakt hierover. In september zou u een beter oordeel kunnen hebben. We willen dan ook de huidige stand van zaken weten, maar we zijn bepaald niet gelukkig hiermee. U zegt dat als ParkeerService de digitalisering niet kan garanderen, dat Dordrecht het zelf gaat doen. Terwijl u eerst zei dat we daarvoor de know how misten en het te duur was.

BEHEER OP AFSTAND Ook lezen we dat het nog niet zeker is dat ParkeerService het beheer op afstand kan overnemen, of dat dit later zal gebeuren, vanwege de ingebruikname van een nieuwe centrale meldkamer. Dit zou u in juli definitief weten. Wat is hier de Stand van Zaken?

Wethouder van der Linden komt binnenkort met een nieuwe notitie hoe het verder moet volgens het college.

PVDA: Al met al is de PvdA niet gelukkig met deze gang van zaken. Veel blijft onzeker - er zijn te veel aannames dat het beter en goedkoper wordt. Afspraken worden niet nagekomen. Wij waren er eerder voor om ook met andere private partners samenwerking te onderzoeken, zodat je kunt afwegen wat het beste is voor Dordrecht. Wij denken er dan ook sterk over om met andere partijen gesprekken aan te gaan en niet verder te gaan met de Cooperatieve ParkeerService. Wij hebben daar geen vertrouwen meer in.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid