PVDA: Geen korting op Persoonlijk Minima Budget (PMB)

PVDA: Geen korting op Persoonlijk Minima Budget (PMB)
donderdag 8 juni 2017

om dit te gaan veranderen hij stelt voor alle gezinnen met een inkomen 150% boven het sociaal minimum in aanmerking te laten komen voor een bijdrage uit het SMS-Kinderfonds. Een verruiming die de beruchte armoedeval moet voorkomen.

Op zichzelf een goede zaak, want wanneer meer gezinnen gebruik kunnen maken van dit fonds hoe meer kinderen kunnen meedoen aan allerlei activiteiten. Minder goed is het wanneer dit ten koste gaat van het PMB, daarop wil de wethouder maar liefst 15% gaan korten waardoor het bedrag waarop mensen aansprak kunnen maken zakt naar een bedrag tussen de 78 en 353 euro. Alsof de Drechtraad dit bedrag voor niets op deze hoogte heeft vastgesteld.

Belangrijkste reden om deze sigaar uit eigen doos te presenteren is het feit dat de gezamenlijke gemeenten niet willen bijdragen aan het bestrijden van de armoede. Dit ondanks het feit dat zij de afgelopen jaren miljoenen hebben ontvangen van geld dat overbleef voor dit beleid. De PVDA vindt dit een schandalige houding. De huidige Colleges laten mensen in beroerde omstandigheden in de kou staan.

De PVDA heeft er voor gepleit het PMB in tact te laten op deze manier kunnen mensen die langdurig in de bijstand zitten een beetje compensatie ontvangen voor de tekorten die daardoor kunnen ontstaan. Dit gebeurt dan ongeacht of je alleen, of met zijn tweeën of in een gezinsverband woont. Het geld alleen bestemmen voor gezinnen met kinderen (de hoeksteen van de samenleving) is niet alleen te beperkt, maar duidelijk een voorstel met een CDA-gezicht. Een gezicht dat zijn ogen sluit voor het feit dat er meer mensen zijn die alleen - of met zijn tweeën -wonen en daarmee voorbijgaat aan het feit dat de maatschappij de afgelopen jaren ingrijpend veranderd is.

De PVDA heeft dan ook in felle bewoordingen stelling genomen tegen het voorstel en zal, samen met andere partijen, proberen om het Kinderfonds te vergroten en het PMB in tact te laten.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid