PvdA: Geef bewoners recht om over hun eigen omgeving te beslissen

PvdA: Geef bewoners recht om over hun eigen omgeving te beslissen
donderdag 31 augustus 2017

verbinden. Dit lijkt - al lezend in het rapport - onvoldoende te gebeuren. In de reactie van het college wordt gesproken dat dit allemaal wordt opgepakt nadat de reorganisatie geheel is afgerond. Dit lijkt toch een wat terughoudende reactie.

 

Een open houding van ambtenaren naar initiatieven en ambtenaren welke gewoon met bewoners in gesprek geen, heeft toch niet zo veel met organisatie te maken maar meer met een cultuur binnen een organisatie.

 

Vanuit de PvdA willen we dat de gemeente een open houding heeft naar bewoners met een initiatief. In plaats van nee mits naar een ja en houding, Verder lijkt het ons een goed idee om samen met elkaar te kijken naar mogelijkheden welke in het rapport worden weergegeven op welke wijze we als raad op het gebied van participatie een juiste rol kunnen hebben. Voorstel is om op basis van dit rapport het beleid t.a.v. participatie nog eens goed te bekijken en te herschrijven. Dit omdat dit rapport wat ons betreft niet zo maar in de la mag worden gelegd. De reactie van het college is wat ons betreft erg mager. Wat de PvdA betreft zouden bewoners recht moeten krijgen om over hun eigen omgeving te beslissen.

 

Klik op het pdf-bestand hieronder voor het RKC-rapport: Meer dan een goed idee

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid