PvdA fractie bij provincie over energietransitie

PvdA fractie bij provincie over energietransitie
zaterdag 8 september 2018
PvdA fractie bij provincie over energietransitie op 29 augustus 2018

Onze gemeenteraadsfractie is op zich op dit moment aan het verdiepen in het vraagstuk van de energietransitie. Eind 2017 namen de Drechtsteden een Energiestrategie Drechtsteden Energieneutraal 2050 aan. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gefaseerd afstappen van gas en sterk inzetten op energiebesparing. Na 2021 zal er nieuwbouw geen aardgas meer zijn, in 2030 wordt het Groningse gas uitgefaseerd.

Herman van der Plas bezocht op 29 augustus jl. samen met enkele andere Dordtse raads- en commissieleden een bijeenkomst voor raadsleden in de provincie Zuid-Holland over Regionale Energiestrategieën (RES). Het doel was om te horen welke recente ontwikkelingen er zijn rondom het klimaatakkoord en wat straks van de gemeenteraden aan inzet gevraagd zal worden.

De bijeenkomst begon met een peptalk door gedeputeerde Adri Bom Lemstra (CDA). Het is de bedoeling dat alle regio’s in Nederland een energiestrategie opstellen, samen moeten deze het doel realiseren voor de nationale opgave voor elektriciteit en gebouwde omgeving. Hierna vertelde Stephan Brandligt over zijn ervaringen in Delft en de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Het was goed om te horen dat de Drechtsteden ten opzichte van andere regio’s in Zuid-Holland relatief voorlopen. Wethouder Rik van der Linden was op een filmpje te zien, en de portefeuillehouder in de Drechtsteden Jacqueline van Dongen (Zwijndrecht) was zelf ook als bestuurder aanwezig.

Voor de PvdA blijft een belangrijk ijkpunt dat de energietransitie van onderop gedragen wordt. Een goede communicatie is dan ook van groot belang. Ook de betaalbaarheid voor de inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden achten wij van groot belang. Het klimaatbeleid mag niet te zwaar op lagere inkomens drukken.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid