PvdA: Economic Board Drechtsteden: daadkracht en zaken tot stand brengen is wat we nodig hebben, geen praatclubje

PvdA: Economic Board Drechtsteden: daadkracht en zaken tot stand brengen is wat we nodig hebben, geen praatclubje
zaterdag 10 september 2016

scherpere profilering van de Drechtsteden, adviesrol en samen verbeteringen aanbrengen. Daar mag je volgens de wethouder wel wat geld voor over hebben, zo'n 3 ton per jaar. Het bedrijfsleven zou daar ook financieel aan bijdragen.

 

De heer Hogendoorn (RABO-bank, lid kwartiermakersgroep) vertelde dat er de harde opdracht ligt om te werken aan een opwaartse beweging. De Board moet bestaan uit mensen die een relevant netwerk hebben.

 

De heer Boll (directeur van Boliet in H.I. Ambacht) memoreerde aan het feit dat het bedrijf een aantal jaren geleden bijna weg was uit H.I. Ambacht. Men voelde weinig toeschietelijkheid en interesse vanuit de gemeente. Overwogen werd om naar bedrijventerrein Moerdijk te gaan, waar men veel hartelijker is voor het bedrijfsleven. Maar er kwam een kentering, vertelde hij op de vraag van de PvdA waarom hij toch niet is weggegaan. De kontakten met de gemeenten werden warmer en uiteindelijk is de vestiging in deze gemeente het hoofdcentrum van de Marketing geworden. Men is groots gaan investeren, o.a. in een innovatiecentrum bouwen.

 

De PvdA is absoluut niet ongevoelig voor meer economische stimuleringen, en ook voor een grotere rol voor het bedrijfsleven en onderwijs. Allerlei bureaucratische belemmeringen moeten worden aangepakt, en een veel minder bestuurlijke aanpak is noodzakelijk. Wel vindt de PvdA het opvallend dat het maar zo lastig blijkt om die economie veel meer te laten bloeien.

De PvdA is in principe niet tegen een Economic Board, en is ervoor meer ruim baan te geven voor het bedrijfsleven en onderwijs. Ook moet het bedrijfsleven hieraan financieel of in diensten bijdragen. Maar de PvdA wil ook dat woonpartners en vertegenwoordigers uit de cultuursector hierin vertegenwoordigd worden. Want de kwaliteit van wonen en het culturele aanbod is zeer bepalend voor het aantrekken van bedrijven/organisaties, maar zeker ook voor het vasthouden van zittende bedrijven. Wethouder Tanis vond dit een goed idee.

De PvdA wil een concreet plan van aanpak zien, met concrete doelen, en een evaluatie over een jaar. Want het moet geen praatclub worden (waarvan er al velen zijn) maar een Board met daadkrachtige mensen die gewend zijn te lobbyen, hobbels te nemen en zaken tot stand te brengen.

 

Op dinsdag 4 oktober komt het voorstel in de Drechtraad. PvdA zal dan met een definitief standpunt komen, en eventueel met een motie.

 

 

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid