PvdA: Duidelijkheid over woningbouw op De Vrije Tuinder en omgeving / GOED AF moet lang kunnen blijven

PvdA: Duidelijkheid over woningbouw op De Vrije Tuinder en omgeving / GOED AF moet lang kunnen blijven
woensdag 12 april 2017

investeren in een modern complex. De PvdA steunt dit van harte. Het is een goede voorziening in een mooi gebied. Maar de PvdA is niet accoord dat ook de gronden daar omheen worden afgewaardeerd. Overigens vindt de PvdA wel dat GOED AF een langere periode dan 10 jaar moet kunnen blijven zitten. Zeker zo'n 30 jaar. Want als je gaat investeren, dan doe je dat voor een langere termijn.

Volgens de PvdA kunnen daaromheen ook best woningen worden gebouwd. De Dordtse Hout zit er ook pal achter. En op het Volkstuinencomplex De Vrije Tuinder aan de Reeweg Zuid wil men eveneens woningen gaan bouwen. Dat is daar allemaal vlak bij. De Vrije Tuinder is in onderhandeling met de gemeente over het nieuwe terrein dat men dit jaar moet gaan betrekken.

Volgens wethouder Mos is de spoorweg en het geluid een belemmering voor mogelijke woningbouw. Volgens hem is het lang nog niet zeker dat er woningen gebouwd kunnen worden op de locatie De Vrije Tuinder.

Dit vond Jacqueline zeer merkwaardig omdat de commissie steeds is verteld (door wethouder Sleeking) dat door een andere berekeningsystematiek het inmiddels wel mogelijk is om woningen te bouwen op De Vrije Tuinder. Vandaar ook dat De Vrije Tuinder nu moet vertrekken (geheel tegen hun zin).

De PvdA wil dan ook dat in beeld wordt gebracht wat de mogelijkheden in dit gebied zijn voor woningbouw.

Er komt een gebiedsvisie voor het gebied van de sportvelden en de Refaja-locatie, waarbij woningbouw weldegelijk tot de mogelijkheden gaat behoren. Er ligt de afspraak met het ziekenhuis dat ASZ zelf de Refaja-locatie mag ontwikkelen. Dit zou ook kunnen inhouden dat er kantoren komen.

Wethouder Mos beloofde de commissie met een overzichtskaart te komen waar wel en geen woningen gebouwd zouden kunnen worden in het hele gebied, van Reeweg Zuid tot aan de Refaja-locatie. In de gemeenteraad in mei kan de gemeenteraad dan definitief richting aangeven.

De PvdA wil zoveel mogeljk woningbouw in dit gebied.

Het kunstwerk van Hans Petri bij Refaja blijft daar voorlopig, en misschien wel voorgoed. Volgens de PvdA kan het best ingepast worden in de nieuwe ontwikkelingen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid