PvdA: Burgerinitiatieven vragen om een creatieve aanpak - wethouder komt met nieuw voorstel

PvdA: Burgerinitiatieven vragen om een creatieve aanpak - wethouder komt met nieuw voorstel
vrijdag 21 april 2017

die leven in de buurt mee te kunnen nemen bij deze werkzaamheden. De Bankastraat is hier al langer mee bezig. Een tijd geleden is er een bijeenkomst in de Driesprong geweest met bewoners en ambtenaren om te praten over de wensen van bewoners en om bewoners te stimuleren met elkaar te overleggen wat men zou willen. Tot dusver is dit uitstekend.

 

Maar nu komt er eigenlijk een hard nee tegen het Burgerinitiatief Indische Buurt Noord. Wij worden door het college geadviseerd niet mee te gaan in de voorstellen van dit Burgerinitiatief. Het is veel te duur en niet alle bewoners zouden op 1 lijn zitten. Onlangs was met bewoners van de Bankastraat een Placemaking Traject afgesproken, wat nu ineens in de ijskast staat omdat er personeel moet worden aangetrokken, zo hebben wij begrepen. Dit Placemaking Traject was ook bedoeld om de omliggende straten van de Bankastraat erbij te betrekken. Dus ook de Indische Buurt.

 

De PvdA vindt dat op zijn minst opnieuw het Burgerinitiatief goed bekekend moet worden, met de bewoners. En als dat kan, het betrokken moet worden bij het Placemaking Traject dat inmiddels is gestart. De plannen zien er op zich goed uit, vinden wij. Aandacht voor waterberging in deze tijd is hard nodig, nostalgische naamborden passen in deze buurt. Ook wil men een soort woonerf inrichting. En of je nu weer zo star alle parkeervakken moet voorzien van een P (omdat dat nu eenmaal moet in een Woonerf) vragen wij ons af. Wat meer soepelheid en creativiteit kan absoluut geen kwaad bij het kijken naar plannen van Burgerinitiatieven.

 

Maar begonnen moet worden om het een plan van de hele buurt te laten zijn. Wat is wel haarbaar en uitvoerbaar? Niet alles hoeft direct, een goede planning is noodzakelijk. Gezien ook de stimulerende opstelling van de gemeente bij de aankondiging van het openbreken van de straten, vindt de PvdA dat de gemeente zich niet ineens kan terugtrekken nu er plannen zijn. Wij verwachten dan ook een nieuw collegevoorstel.

 

Wethouder Reynvaan beloofde de commissieleden - meerdere partijen hadden aangedrongen bij de wethouder om opnieuw rond de tafel te gaan zitten met de bewoners - met een nieuw voorstel te komen, naar aanleiding van de gesprekken met en voorstellen van bewoners.

 

Bekijk hier het filmpje van RTV Dordrecht: Rechtstreeks uit de Raad

 

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid