PvdA bij FNV Verkiezingsdebat donderdag 1 februari 2018

PvdA bij FNV Verkiezingsdebat donderdag 1 februari 2018
zaterdag 3 februari 2018
Veel belangstellenden waren donderdagmiddag 1 februari 2018 naar het FNV-gebouw gekomen aan de Spuiboulevard voor het Verkiezingsdebat o.l.v. FNV bestuurder Jan Stam, met de politieke partijen Gewoon Dordt (Irene Koene), PvdA (Cor van Verk), CDA (Peter Heijkoop), SP (Ineke de Jager), GroenLinks (Kitty Kruger), VVD (John van der Net), D66 (Kevin Noels), VSP (Margret Stolk) en CU/SGP (Rik van der Linden).

De discussie ging vooral over: Zorg is een basisrecht, maar hoe hou je het betaalbaar? Dat betekent dat WMO-gelden moeten worden geoormerkt. Armoedebestrijding heeft absoluut prioriteit zodat iedereen kan meedoen in onze samenleving. Ook vanuit een uitkering mogelijk maken dat mensen een opleiding kunnen gaan volgen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Lang aandacht was er voor de Keukentafelgesprekken. Het idee leeft breed dat Keukentafelgesprekken worden gevoerd vanuit de bedoeling om op de zorg te korten. Mensen die goed voor zichzelf kunnen opkomen, krijgen meestel de zorg die ze vragen. Mensen die makkelijk toegeven, worden sneller gekort. Daarom is het advies van de PvdA: neem altijd iemand mee bij het Keukentafelgesprek. Of familie, of een kennis, of een onafhankelijke clientondersteuner.
Indicatiestelling en financiering moeten los van elkaar komen te staan.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid