PvdA bezoekt de Staart

PvdA bezoekt de Staart
zaterdag 3 februari 2018
Zaterdag 3 februari 2018 ging de PvdA op bezoek bij de Staart. Na een tijdje flyeren gingen we naar De Merwelanden. We hebben een gesprek gehad met bewoners in verzorgingshuis De Merwelanden.

Een Post.nl punt op het Rivierenplein wordt erg gemist. Eerst was er een Post.nl punt in de vorige supermarkt. In de nieuwe supermarkt is die er niet meer. Bewoners zouden meer winkeltjes op het Rivierenplein willen en missen het buurthuis De Rietgors, waar je een praatje met elkaar kon maken, maar ook cursussen kon volgen.
Ook zijn er klachten over veel zwerfafval, en over ratten.

Bewoners zijn niet blij met de komst van de Skaeve Huse, voor 5 dak/thuisloze bij huis Ter Mewede bij de gevangenis. Zij vinden dat de Staart als het afvalputje van Dordt wordt gebruikt.
De communicatie over de Skaeve Huse is absoluut slecht gegaan, dat heeft wethouder Lambrechts inmiddels zelf ook toegegeven. Bewoners hebben het uit de krant moeten vernemen. Dat had nooit zo mogen gebeuren. Er had zorgvuldig de tijd voor moeten worden genomen om met bewoners in gesprek te gaan hierover. Er is veel onbekendheid met het hele fenomeen Skaeve Huse.

Er komt nu een grote bijeenkomst in de wijk over de Skaeve Huse, en er komt een soort wijkcentrum terug in de wijk. Daarnaast krijgt de Staart nu niveau A van schoonmaken (is nu B), dat betekent dat er meer en beter wordt schoongehouden en afval wordt opgehaald.

Zorgen over Chemours blijven. Men eet al lang geen groenten meer uit eigen tuin.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid