PvdA bezoekt de bruisende West-Kruiskade in Rotterdam

PvdA bezoekt de bruisende West-Kruiskade in Rotterdam
maandag 22 januari 2018
PvdA Dordrecht wil actievere faciliterende rol gemeente gericht op vitale binnenstad Dordrecht

De PvdA Dordrecht is ontevreden over de passieve rol van het zittende college in Dordrecht als het gaat om het bestrijden van leegstand en verval, en faciliteren van nieuwe bedrijvigheid, in de Dordtse binnenstad. Na het politiek café dat de PvdA op februari 2017 in The Movies organiseerde, is van het college nu bijna een jaar lang niets vernomen.

Dinsdag 22 januari 2018 staat dit onderwerp voor het eerst weer op de agenda in de Adviescommissie Bestuur en Middelen. Zelf heeft de PvdA in het verkiezingsprogramma “Dordrecht, een sterke stad” het stimuleren van een vitale binnenstad als één van de prioriteiten opgenomen. Daarin is de Rotterdamse aanpak als voorbeeld genoemd.

Vrijdag 19 januari 2018 bezochten PvdA raadsleden Cor van Verk, Jacqueline van den Bergh en Peter Puik en kandidaat raadslid Herman van der Plas Rotterdam. Zij onderzochten wat de succesfactoren zijn geweest om van een Rotterdamse winkelstraat die steeds verder aan het afglijden was, de West-Kruiskade, weer een aantrekkelijke winkelstraat te maken. In 2010 startte daar de Alliantie West-Kruiskade waarin destijds Dominic Schrijer als Rotterdamse wethouder een drijvende kracht was.

“De belangrijkste les die we geleerd hebben, is dat samenwerking tussen verschillende partijen zoals pandeigenaren, ondernemers en gemeente in Rotterdam het verschil heeft gemaakt. Er speelde een veiligheidsprobleem dat in Dordrecht minder speelt. Maar de fysieke aanpak, de branchering en imagoverbetering zijn inspirerende voorbeeld voor Dordrecht. De gemeente moet in een dergelijke samenwerking niet de belangrijkste rol willen vervullen, dat moeten vooral de ondernemers zelfs zijn, maar wel een actieve rol pakken, stimuleren en voldoende faciliteren, zo nodig ook met subsidies zoals in Rotterdam. Het verbeteren van dergelijke samenwerking moet ook voor de binnenstad van Dordrecht nu topprioriteit krijgen”.

Na Rotterdam, zal de PvdA Dordrecht ook voorbeelden in Gouda en Leiden onderzoeken. De PvdA wil met de opgedane ideeën en inspiratie een krachtige bijdrage leveren aan het beleid gericht op een levendige binnenstad in de volgende college- en raadsperiode.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid