PvdA bezoek aan Wielwijkpark en Patersweg

PvdA bezoek aan Wielwijkpark en Patersweg
woensdag 28 februari 2018
Zaterdag 24 februari 2018 was de PvdA 's ochtends in het Wielwijkpark, waar een 15 tal woningen zijn gepland. De PvdA wilde een alternatieve toegangsweg onderzoeken voordat we over het nieuwe Bestemmingsplan zouden besluiten. Maar de collegepartijen wilden dit niet, dat zou de boel maar ophouden. Terwijl het plan al jaren stilligt vanwege de crisis. Die paar maanden kunnen er nog wel bij, vond de PvdA. Maar omdat het onderzoek er niet komt, heeft de PvdA tegen gestemd.

Er zou - volgens die partijen - na vaststelling van het Bestemmingsplan alsnog een onderzoek komen naar een andere toegangsweg (bijv. via Watersteijn of via rand van het park). Maar daar gelooft de PvdA niets van. Uit gesprekken met bewoners van Dordtse Hout bleek dit ook. Zij vertelden dat er de dag na het besluit in de Gemeenteraad mannen aan de slag waren gegaan om de Reeweg Zuid en de smalle landweggetjes op te meten, wat nu de officiele toegangsweg wordt. "Omdat nu het plan definitief is", zeiden de opmeters. Ze hadden de opdracht gekregen om alles direct op te meten.

's Middags waren we in Krispijn bij bewoners op de Patersweg. Op het lege terrein komen nieuwe woningen. Een projectontwikkelaar is ermee aan de slag, maar er is geen enkel kontakt met bewoners. De omwonenden hebben al jarenlang zich met hart en ziel - en met volle steun van de gemeente - ingezet om het terrein goed te onderhouden en er initiatieven op te ontplooien. Zij wisten dat het tijdelijk zou zijn. Maar dat zij nu helemaal geen kontakt of overleg mogen hebben over de nieuwe plannen, dat vinden zij onterecht. Ze willen graag zoveel mogelijk groen bij de woningbouw en meer doorkijkjes. Vroeger stonden de flats haaks op de Patersweg. Nu zouden de woningen als een blok langs de Patersweg komen te staan. De PvdA wil dat er met bewoners wordt gesproken.

Dat de Patersweg een fietsstraat wordt, vinden de bewoners een goede zaak. 
Nu het terrein al een tijd braak ligt, wordt het regelmatig gebruikt als stortplaats. Er wordt hier absoluut niet op gehandhaafd. Dat stoort bewoners bijzonder. Op hun meldingen wordt niet gereageerd.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid