PvdA: Aanlijnplicht en opruimplicht in heel de bebouwde kom prima, maar dan moeten er wel voldoende losloopplekken en afvalbakken zijn

PvdA: Aanlijnplicht en opruimplicht in heel de bebouwde kom prima, maar dan moeten er wel voldoende losloopplekken en afvalbakken zijn
woensdag 29 maart 2017

kwijt kunnen. Daar krijgen wij van bewoners bezorgde berichten over, dat er te veel van deze losloopplekken verdwijnen.

Er zijn 5000 geregistreerde honden, maar het vermoeden is dat het er veel meer zijn, ca. 7000. Dat betekent dat er nog beter geregistreerd moet gaan worden.

2) Bij de opruimplicht hoort ook dat er dan voldoende afvalbakken zijn in de stad, en dat er op ondergrondse containers een afvalklep komt. Nu is dat nog niet overal. Bewoners klagen over het ontbreken van voldoende afvalbakken, waardoor ze te ver moeten lopen om de hondenpoep weg te gooien. Het kan toch niet zo zijn dat mensen moeten gaan lopen dwalen met hun zakje in de hand op zoek naar een afvalbak... Omdat 45 uitlaatstroken en de hondentoiletten zijn vervallen als aparte voorziening denkt college dat er over de hele stad ongeveer 20 extra afvalbakken nodig zijn. Juist om te voorkomen dat rond de voormalige uitlaatstroken en hondentoiletten extra overlast van hondenpoep ontstaat. De hond mag op de voormalige hondentoiletten en uitlaatstroken nog steeds worden uitgelaten, maar de hond moet wel worden aangelijnd en de poep moet worden opgeruimd. Dat was eerst niet het geval. Dus die 20 extra afvalbakken kun je niet echt een uitbreiding noemen. De PVDA vindt dit onvoldoende. En komt dan ook met een motie,met de opdracht aan college om voldoende afvalbakken te realiseren.

De hondenbezitter moet wel in staat worden gesteld om goed aan de opruimplicht te voldoen, en waar voor zijn/haar geld krijgen.

Wethouder Reynvaan denkt dat er voldoende speelvelden zijn voor honden. Ze zegde wel toe om te gaan kijken of die 20 extra afvalbakken inderdaad voldoende is. En ook wil ze bekijken of de afvalbakken op de goede plekken staan. Waar staan de afvalbakken. Bij de Kadernota 2018 kunnen we opnieuw naar de onderdelen van het nieuwe Hondenbeleid kijken en besluiten nemen.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid