Protestmars bewoners tegen DuPont/Chemours: Stop met vergiftigen - Politiek moet doorpakken: meer regelgeving en konsekwente controle is hard nodig

Protestmars bewoners tegen DuPont/Chemours: Stop met vergiftigen - Politiek moet doorpakken: meer regelgeving en konsekwente controle is hard nodig
zondag 6 november 2016

de aanwezigen. Er komt een speciale website en nieuwsbrief en er was een advertentie in dagbladen. Er wordt gewerkt aan het instellen van een Burenraad. "Uw zorgen nemen wij uitermate serieus". "Ja dat laat u goed merken" schamperden de bewoners. Veiligheid en gezondheid staan hoog in het vaandel, aldus Willem.

 

Kees vd Hel - namens bewonerscomite Sliedrecht - wil dat de stelselmatige vergiftiging van omwonenden stopt. "Er is geen chemie tussen DuPont en omgeving. We zijn het meer dan zat! Stop met vergiftigen. We willen minder Chemours!"

 

Erik Meijer van Chemours zei dat chemie onlosmakelijk verbonden is met onze manier van leven. Het gaat erom veilige producten te maken. "Denk ook aan onze werknemers, die hier werken". Volgens Erik behoort Chemours in de top van meest veilige chemische bedrijven. Ook daar werd nogal kritische op gereageerd door de aanwezigen. "Als we twijfelen, dan stoppen we de productie", zei Erik. "We zullen het uiterste doen om het vertrouwen te herstellen".

 

Tot slot vertelde Hans Slot (Comite C8) hoe mooi het is om te wonen op de Staart: met een Surfschool, Fietsclub, 5 sterren jachthaven, golfterrein, en je kunt er roeien en zwemmen, etc. "Mooier kan je niet wonen. Maar we moeten aan de slag in alle openheid om de veiligheid te waarborgen en het vertrouwen te herstellen. De productie moet veel schoner, anders moeten we op artikelen gaan vermelden: 'dit artikel is gemaakt van gif' ". Hans deed een klemmend beroep op de politiek om te werken aan betere en meer regelgeving en konsekwente controles.

 

Het is belangrijk en goed dat bewoners in actie zijn gekomen en dit protest hebben georganiseerd. Het moet veiliger en het vertrouwen moet worden hersteld.

 

Klik hier om het filmpje van RTV Dordrecht te bekijken.

Reageren?

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte.

Copyright © 2017 | PvdA Dordrecht | Privacybeleid